Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszcsók torta

Kókuszcsók torta
Kókuszcsók torta
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenül láttam meg a receptet a GFCH-en, összefutott a nyál a számban, és már haladtam is a fiam szobája felé egy röpke interjúra, miszerint kívánná-e a fent említett édességet. Bólintott, és én nekiláttam. Hát így....

hozzávalók / 8 adag

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összetevőit dagasztógépben összegolgozzuk, folpackban legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A meghűlt tésztát két réteg folpack között kinyújtjuk (deszkán gyúrtam és nem ragadt) kb. 32 cm átmérőjű körré, hogy a tortaformának az oldalára is jusson tészta (kb. 1/2 cm vastag lesz).
  3. Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kissé megvajazzuk (hogy hozzátapadjon a tészta).
  4. A tésztát belesimítjuk a formába, sütőpapírral teljesen letakarjuk, és a tészta belsejébe babot, rizst, bármit öntünk, amivel így " vakon" megsüthetjük a tésztát előmelegített sütőben 10-15 perc alatt, majd a nehezéket kivéve még 5 percig barnítjuk a tésztát.
  5. Közben 4 tojásfehérjét 16 dkg nyírfacukorral habosra keverünk, majd tovább keverve hozzáadjuk a sárgáját, az olvasztott vajat, a fahéjat és a kókuszreszeléket.
  6. Az elősütött tészta belsejét megkenjük 3 ek meggylekvárral (az eredeti recept málnalekvárt ír), és erre az alapra halmozzuk a habos kókuszos masszát, és visszatoljuk a sütőbe még 40-45 percre, míg az egész el nem kezd barnulni, és kellemes karamelles illatot árasztani. 
  7. Ekkor kivesszük, és hagyjuk még 10 percet a tortaformában, csak ezt követően csúsztatjuk át egy tálra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 083
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kókuszos torta, omlós kókusztorta, lekváros kókuszos torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-05-21 22:32

Kedves Miss_G!

Próbáld ki, mert nem bonyolult és finom. Ellenőrízd a cukor mennyiségét, mert az eredeti recept 22,5 dkg-ot írt, de én ezt soknak találtam. Üdv: Évi néni

miss_g
miss_g Mon, 2012-05-21 20:42

Kedves Évi néni!
Nagyon tetszik a recept! Valami finom kókuszos sütin szántott az agyam már napok óta, és azt hiszem ez tökéletes lesz egy baráti vacsira! :)

616
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
tojás 1 db
vanília kivonat 1 teáskanál
1 csipet
xilit 1 ek
meggylekvár 3 ek
tojásfehérje 4 db
xilit 16 dkg
tojássárgája 4 db
vaj 15 dkg
kókuszreszelék 20 dkg
fahéj 1 tk
vaj 1 ek