r
Nosalty Logó

Chowder

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Chowder
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 266 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1062 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 45 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1661.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    317 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 266 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6644.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    4085 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    3510 micro
  • β-crypt
    1269 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2379 micro
Összesen 1062 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 45 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, a fokhagymát és a chilit 4 percig.
  2. A burgonyát, a kukorica felét, a paprikát és a babérleveletbelekeverjük, majd az alaplével felöntjük, és felforraljuk. A hőfokot csökkentjük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul, kb. 5 percig.
  3. A levest félig pépesítjük botmixerrel, épp annyira, hogy bőven maradjon még rágnivaló benne, de azért kicsit sűrűbb legyen.
  4. Hozzáadjuk a tejet, a rákhúst, a maradék kukoricát, és ismét felforraljuk 2-3 percig, majd sózzuk, borsozzuk.
  5. Friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 64079
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A chowder - vagy franciául chaudiére - egy tej alapú, sűrű leves hallal vagy  tenger gyümölcseivel. Francia halászfalvakban jelent meg először, ahol a legkülönfélébb hálóba akadt dolgokat hajigálták abba az edénybe, amiről aztán elnevezték. A főbb alapanyagok mindig valami halféle, krumpli, tej és különböző zöldségek, fűszerek. A híres Clam Chowder - vagy kagylóleves - ennek, már egy Amerikában elterjedt változata.  Legalább annyira finom, mint amennyire egyszerű. (Alapötlet: 500 leves)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.