r
Nosalty Logó

Kókusz chatni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ze(n)derta
Kókusz chatni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 727 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 244 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 183 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3170.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 727 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először kávédarálóval megdaráltam a kókuszpelyhet (szerintem a kókuszreszeléket is érdemes megdarálni).
  2. Az olajat egy serpenyőbe tettem és felforrósítottam, majd folyamatosan keverve addig pirítottam benne a fűszereket, amíg a fekete mustármag pattogni kezdett, és a piruló chili illata összetéveszthetetlen módmarni nem kezdte a torkomat.
  3. Elzártam alatta a lángot és belekevertem a kókuszdarálékot. Ennyi idő éppen elegendő ahhoz, hogy a serpenyő melege kicsit felébressze a kókusz zamatát.
  4. Végül belekevertem a sót, cukrot és a jó sűrű joghurtot.
  5. Tálaláskor a koriander zamatát kiemelendő, friss, apróra vágott korianderlevéllel és egy pici chili-vel szórtam meg.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11561
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 18.

Ajánló

Általában valamilyen sabjival (ejtsd: szabdzsi) fogyasztják.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kókusz chatni
ze(n)derta 188 recept

A chatni (ejtsd: csatni) a különféle édes-csípős indiai mártások összefoglaló neve. Általában valamilyen gyümölcsből frissen készül. A főzés után mindenképp érdemes megvárni, amíg kihűl, mert ennyi idő alatt az ízek jobban összeérnek.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

kedves ze(n)derta, ez chutney angolul, vagy magyarul csatni is lehet, de amit maga leírt az súlyos félm?veltség. "Aki nem tud arabusul,ne beszéljen arabusul!" okos

ze(n)derta

Kedves Okos! Búsulásra nem adom fejem eme frappáns hozzászólást olvasva. Angolul tényleg chutney (ejtsd csatni) a helyes írásmód, de eredetiben chatni az étel megnevezése. Ráadásul rábukkantam a recept indiai megnevezésére is: nariyal chatni - a teljesség kedvéért: coconut chutney. További jó olvasgatást és f?z?cskézést! Üdv, Toma

t.bernadette

Érdemes volt ám kötözködni, bár nem tudom attól finomabb lesz -e az étel, ha tökéletesen írjuk le? Aki nem tud arabusul, az valóban ne beszéljen arabusul, bár itt senki sem beszélt arabusul. Egy indiai étel nevét valóban angolul kell helyesen írni? Mi lesz a következ? a kínait meg írjuk tradicionális kínai jelekkel? Hm. Sebaj, ez "félm?velten" vagy félm?veletlenül is nagyon finom, köszönöm :-).

Törölt felhasználó

Egyszer?en, fonetikusan írjuk le, hogy csatni, oszt kész. Állítólag a modern, magyar helyesírási szabályzat szerint a fonetikusan leírt idegen szavak megfelel?ek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek