Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás chutney

Fokhagymás chutney
Fokhagymás chutney
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A chutney (csatni) kelet-ázsiai édes-csípős, fűszeres mártás, melyet különböző gyümölcsökből vagy zöldségekből készítenek. Húsételek mellé, vagy különböző lepények (nan, roti) feltéteként is tálalják. A legismertebb fajtája a mangó-chutney.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágjuk a zöldhagymát, nagyobb szeletekre a fokhagymát és felkarikázzuk a póréhagymát.
  2. Mindezeket egy tálba tesszük és hozzáadjuk a sót, a cukrot és a chilit.
  3. Felforrósítjuk az olajat a serpenyőben. Beledobjuk a mustármagot, és amikor pattogni kezd, hozzáadhatjuk a curry levelet, így kioldódnak az ízanyagok.
  4. Hozzákeverjük a hagymát, és csak fél percig forgatjuk, majd levesszük a tűzről.
  5. Végül megszórjuk korianderrel.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 942
elküldve: 1
receptkönyvben: 152
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalavati

Mióta szakács: 2009.02.25.
7 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás csatni

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

murmulya
murmulya Thu, 2011-09-01 06:13

Kedves beküldő!

Hogy lesz ebből mártás? Nem maradt ki valami a receptből?

63
fokhagyma 5 gerezd
póréhagyma 1 db
zöldhagyma 5 db
1 csipet
cukor 0.5 teáskanál
chili 1 kk
napraforgó olaj 2 teáskanál
mustármag 1 tk
curry levél 4 db
koriander 0.5 teáskanál