Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banán chutney

Banán chutney
Banán chutney
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Mrs. Beeton`s Jams, Pickles and Preserves könyvéből próbáltam ki, és nem csalódtam! Igazi jó csatni. Csípős, édes és savanyú egyszerre. Markáns ízű sajtokhoz kitűnő. Ínyenceknek vagy sajtimádóknak ideális ajándék szépen csomagolva. Fél literrel kevesebb ecetet használtam, az eredeti recept 1.5 litert írt. A chilik magját is bele lehet keverni, de ki is lehet kaparni, attól függően, hogy mennyire pikánsan szeretjük. Kb. 3,5 liter lesz belőle.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Kék sajttal álmomból felkeltve is bármikor megeszem!

A banán kellemesen édes íze jól megy az chilihez. Csak jókat olvastam róla a neten, úgyhogy ki kellett próbálni. Mostantól a kedvencek között van.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A banánokat meghámozzuk, lekarikázzuk, és ecettel leöntjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, az apró darabokra vágott hagymát, mazsolát, sót, gyömbért.
  3. A chilit szükség szerint megmossuk, szárát levágjuk, hosszában kettévágjuk. Ha szeretnénk, kimagozzuk, a húsát apró darabokra vágjuk, és a banánhoz adjuk.
  4. Alacsony lángon 2 órán át -10-15 percenként kevergetve- sűrűre főzzük.
  5. Az üvegeket 100 Celsius fokos sütőben 20 perc alatt fertőtlenítjük. Ha légmentesen záró gumikarika van az üvegen, azt először eltávolítjuk, mielőtt a sütőbe tennénk, és csak a meleg üvegre illesztjük vissza.
  6. A chutney-t az üvegekbe töltjük, viaszos papírkorongot - vagy jó minőségű sütőpapírból kivágottakat - teszünk a chutney-ra, fóliával letakarjuk, és az üveg tetejét is rácsavarjuk.
  7. Miután kihűlt, felcímkézzük. Hűvös, fénytől védett helyen tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 371
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

banán csatni, afrikai chutney, chilis banán chutney

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sat, 2015-01-31 04:07

"3,5 liter lesz belőle" és ebből 1 liter az ecet. Nem sok ez egy kicsit?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2015-01-31 20:18

A banán, mazsola és cukor édes ízét ez a mennyiség egyensúlyozza ki. A chutney így egyenlő mértékben édes, savanyú és csípős.

terranova56
terranova56 Sun, 2015-02-01 11:25

Köszi. Imádom a banánt, kipróbálom! Ja és a chutney-t (chatni csatni) is szeretem
üdv: Ticcsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2015-02-01 23:53

Fél adagot is készíthetsz csak kipróbálni, de ígérem, nem fogsz csalódni! Várom a véleményt tesztelés után! :-)

432
banán 30 db
fehérborecet 10 dl
barna cukor 45 dkg
vöröshagyma 1 kis db
mazsola 225 g
2 ek
gyömbérpor 2 ek
chili 7 db