Sertésfej

Sertésfej

Leírás

Bizonyos piacokon félbevágott, csontos vagy kicsontozott formában vásárolhatjuk meg a disznófejet. Húsát disznótoros készítményekbe, hurkába, disznósajtba használják. Fülét és orrát általában csak disznósajtba használják fel. Nyersen kicsontozva kocsonyahúsnak készítik el vagy pácolás után füstölik. Puhára párolva, melegen tormával, mustárral fogyasztható. Pörköltbe, köröm pörköltbe is kitűnő. fotó: Hannila

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertésfej

fehérjetartalom

17.75 g

zsírtartalom

97031.12 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

46.05 g

gramm sertésfej?

Top ásványi anyagok

Nátrium

63 mg

Foszfor

50 mg

Kalcium

18 mg

Magnézium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.37 g

Niacin - B3 vitamin

2.06 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.673 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.21 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.75 g

Zsír

telített zsírsav

11.64 g

egyszeresen telített zsírsav

15.8 g

többszörösen telített zsírsav

3.68 g

koleszterin

97 g

ásványi anyagok

Kalcium

18 mg

Vas

0.99 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

50 mg

Nátrium

63 mg

Cink

2.31 mg

Réz

0.084 mg

Mangán

0.011 mg

Szelén

2.7 µg

szénhidrát

víz

46.05 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.21 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.11 mg

Niacin - B3 vitamin

2.06 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.673 mg

Folát

5 µg

B12 vitamin

0.88 µg

B6 vitamin

0.37 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!