Sertésfej

Sertésfej

Leírás

Bizonyos piacokon félbevágott, csontos vagy kicsontozott formában vásárolhatjuk meg a disznófejet. Húsát disznótoros készítményekbe, hurkába, disznósajtba használják. Fülét és orrát általában csak disznósajtba használják fel. Nyersen kicsontozva kocsonyahúsnak készítik el vagy pácolás után füstölik. Puhára párolva, melegen tormával, mustárral fogyasztható. Pörköltbe, köröm pörköltbe is kitűnő. fotó: Hannila

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

10 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.