Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kissingeni zsemle

Kissingeni zsemle
Kissingeni zsemle
100 perc / előkészület: 90 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit munkaigényes, de nagyon finom, mutatós aprósütemény a karácsonyi asztalra. Ebből az adagból nekem kb. 65 darab aprósüteményem lett.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához:

Az összeállításhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
  2. Lisztezett munkalapon a tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  3. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni. Mikor kihűltek, kettőt-kettőt a baracklekvárral összeragasztjuk.
  4. A tortabevonót felolvasztjuk, a kekszek oldalát körben megkenjük a folyékony csokoládéval, majd a darált dióban megforgatjuk. Mindegyik aprósütemény tetejére egy kis tortabevonót cseppentünk, és egy darab diót ráhelyezzünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 624
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós tallér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2017-12-18 16:22

Gratulálok ez nagyon finom. Épp tegnap készítettem el én is. Még Nagyikám receptjei között akadtam rá.Vissza idézte gyermekkoromat. Nagyobb szaggatóval készítettem ( 5 cm ),így is 30 db lett. Örömteli ünnepi készülődést kívánok szeretettel.

600
finomliszt 150 g
dió 150 g
cukor 150 g
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
fahéj 0.5 tk
vaj 100 g
tojás 1 db
sárgabaracklekvár 150 g
tortabevonó 250 g
dió 150 g
dió 50 g