r
Nosalty Logó

Zongorabillentyű

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Zongorabillentyű
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós masszához

A habhoz

Összesen 1222 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós masszához

A habhoz

Összesen 4887 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós masszához

A habhoz

Összesen 405 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1222 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    208 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    715.8 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 4887 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 405 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós masszához

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztának az anyagait összegyúrjuk, kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra.
  2. A diót összekeverjük a porcukorral és annyi lekvárral, hogy jól kenhető masszát kapjunk (ne legyen folyós!!!).
  3. A diós masszát rákenjük a tésztára.
  4. A tojásfehérjét jól kikeverjük (nem habbá verjük!!!) a porcukorral, és a diós masszára kenjük.
  5. Vékony rudakat vágunk, majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 28374
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Receptkategóriák

Zongorabillentyű
TraRita 118 recept

Nagyon régi aprósüti a családi könyvből. :) Jó párszor elkészítettem már. Nagyon szeretem, sokáig eláll, és gyors süti.

Hozzászólások (11)

Boszi

Szia Rita! Én is megcsináltam már egy jó párszor, de nem lettek ilyen szép egyenletesek. Mi a titkod? Marcsi

TraRita

Titok? Igazából nem tudom. Ahányszor készítem annyiszor más a kinézete :D De szerintem az a jó, ha s?r? a diós massza és a fehérje is. Volt, hogy nem tettem rögtön a süt?be, vártam, míg szárad egy kicsit a máz. De a lényeg, hogy nagyon finom :)

Éva-Anyóca

Rita! Csoda klassz billenty?k, még van pár nap szünid?, szeretném elkészíteni a Gyerekeknek, és a : Férjemnek! :-D

TraRita

Várom a véleményed! :) Jó sütést! :)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jól hangzik! Tuti, én is elkészítem! :)

TraRita

Remélem ízleni fog Neked is! :-)

Eletke

sajnos nekem hatalmas csalodas volt. raadasul dupla adaggal inditottam. az elokeszitesi idot atirnam 45percre. a habot meg fel kell verni, maskulonben a konyha mazban uszik. a tesztanak az aranyai nem megfeleloek, ezert folyamatosan tort nyujtas kozben.raadasul a rengeteg porcukortol tul edes is lett.vegeredmeny:nem rossz izu, de csunya sutemeny, nem ugy mint a kepen.:-((

TraRita

Sajnálom! A tészta nekem mindig jó állagú. A habot nem kell felverni, csak kikeverni!!!! Idestova 21 éve sütöm, de ekkora problémáim nem voltak még!!!

Máténagyi

Jól néz ki és ötletes süti!én is meg fogom csinálni/ha la kerül a sin a kezemr?l,addig csak../de mint ,,régi,,süt?-f?z?,adnék tanácsot,ez 1 linzer tészta recept,amihez a vaj HIDEG-KEMÉNY kell h.legyen,és gyúrásnál -nyújtásnál/egyenletesre/gyorsan kell vele dolgozni!na de:-majd ha +sütöm.. köszi.

Filamér

Segítséget szeretnék kérni: munkalapon vágom fel a sütit és egyenként pakolom át a tepsire egymástól kicsit távolabb, vagy csinálhatom úgy, hogy belesimítom a nagy gáztepsibe, ott felvágom és mozdítás nélkül megsütöm? Köszönöm el?re is :-)

TraRita

Inkább egyesével pakolgasd át és rakd távol egymástól! :) Macerásabb, de szebb :)

Ágicámdrágám

Kedves Rita! Kedvenc sütim volt valamikor,azonban receptem nem volt,így nagyon megörültem,amikor ráleltem a nosalty-n.Sajna csak az íze a régi. Osztozom "eletke" véleményével, csúnya,de finom sütemény. Akik belefognak ajánlom,hogy két frissen tartó fólia között nyújtsák ki és egy ügyes mozdulattal tegyék át a tepsibe.Aztán el lehet dönteni,hogy el?tte vágom fel és kenem rá a habot,vagy hab után vágom fel,nekem sehogy sem sikerült,se el?tte,se utána.Biztos ügyetlen vagyok. A végeredmény egy ronda,de finom sütemény :( Üdv:Ági

Eletke

:-)

TraRita

Szia Ági! Sajnálom, hogy neked nem sikerült. Rengeteg alkalommal megsütöttem, de a tésztával és a masszával sem volt gondom. Igaz nem a legszebbek lettek nekem sem, ez a képen is látható. De nekem ennyi problémám nem volt. Jó páran elkészítették már, nem panaszkodott senki. Nem tudtam hamarabb válaszolni, látom sérelmezted. De nem fogok magyarázkodni, hogy miért is. :) Üdv: Rita

Ágicámdrágám

Kedves Eletke ! Legalább,Te válaszoltál rá,köszi :)

Filamér

Harmadik sütés után vagyok, most már bátran meg merem írni a tapasztalataimat. Nekem a három próbálkozásból egyszer sem lett olyan szép sütim, mint ami a képen van. Összegezve a három sütés tapasztalatait: a tészta törik, ez igaz, nehéz vele dolgozni, de nagyon óvatosan, finom mozdulatokkal eredményes! (én két részre osztottam a tésztát, kisebb mennyiségekkel könnyebb volt a nyújtás is) nagyon odafigyelve, nagyon finoman kell dolgozni a tésztával, és akkor gyönyör?en formázható is, nincsenek leszakadó darabok, szép téglalappá alakítható. Szerintem nagyon vékonyra kell nyújtani, (és sütésnél triplán figyelni a h?fokra, hogy az alja meg ne égjen) mert fojtós, nehéz tészta. A tetején a diós massza kicsit kevesebb cukorral jobb, lekvárt pedig csak annyit kell tenni bele, hogy éppen, hogy kenhet? legyen. Na a hab, az már fels?fokú cukrásztanfolyamot igényel :-) ez így, ahogy le van írva, képtelenség. szanaszét folyik, nincs tartása, szépen rá lehet kenni, de másodpercek alatt az egész cuccot a konyhapulton találod, vagy kés?bb a tepsiben (ott még jól is rá ég...) úgyhogy én a harmadik sütésnél a habot betonkeményre felvertem, aztán átkevertem, hogy kicsit összeessen, és így ha nem is tökéletes, de normális állaga lett, rákentem (azaz ráfolyattam) a masszás tésztára, felvágtam, átpakoltam a tepsibe és megsütöttem. Nem lett szépségdíjas most sem, viszont már közelít ahhoz, amit a képen látunk.... (amikor megsült, még a tepsiben minden szeletke szélét óvatosan lemetszettem, így körülbelül szabályos és szép él? darabokat kaptam) Rita, te nagyon profi vagy a konyhában, ennyi hozzászólás után biztos érzed, hogy nem lehet mindenki ilyen szinten amat?r, neked mindig sikerül, másnak meg ezer baja van vele. Nincs valami trükk, valami, ami neked annyira természetes, hogy meg sem említed? Biztosan valami nagyon triviális dolog! engem nagyon bosszant, hogy képtelen vagyok ilyenre alkotni a sütit, pedig nagyon gondosan, nagyon precízen, nagyon odafigyelve csinálom! Persze így is elfogy, mert az íze brutál jó, de jó lenne a látványával is kápráztatni :-)

TraRita

Szia Filamér! Komolyan mondom, nem tudom mi lehet a tészta problémája! Annyira szeretem és azzal tényleg sosincs gondom. De a hozzászólásokban már említettem, hogy a máz nekem sem szokott mindig tökéletes lenni. Annyira omlós, finom a tészta. Igen, a hab egy kissé macerás, azt elismerem. Én nem szoktam felverni habbá a fehérjét, hanem összeöntöm a porcukorral és úgy dolgozom s?r?re. Megégni sem égett még a tészta, ezt sem értem. Trükköm nincs rá, semmi titkot nem ?rzök :) Akkor nem osztottam volna meg a receptet. Sajnálom, hogy nem jártál sikerrel. Azt hiszem írok a szerkeszt?knek, hogy töröljék a receptet.

Filamér

Szia Rita :-) Isten ?rizz töröltetni a receptet, nem a recepttel van a baj, hanem azzal, aki bénázik, jelen esetben velem :-) Viszont fáradhatatlan vagyok, próbálkozom még, mert már ez a harmadik is kezdett közelíteni a képhez, legközelebb nyilván még jobb lesz. Kérlek, ne töröltesd a receptet, hiszen az jó, tradicionális, amolyan nagymama-süti :-) Üdv. Filamér

capicuka

Kedves TraRita! Én köszönöm ezt a receptet, bár nekem kicsit túl édes, de a páromnak csináltam, és neki tökéletes volt. Már régóta áradozott a zongorabillenty?kr?l, amit kisgyerek korában a nagymamája készített neki. Gondoltam megpróbálom, hátha itt fent van a recep, és igen, itt volt. És nagyon ízlik neki, bár az enyém se lett olyan szép, mint a tiéd. A hab nem volt elég kemény és csorgott lefelé a tetejér?l. Legközelebb kicsit keményebbre csinálom. De ezen kívül tökéletes lett, úgyhogy mégegyszer köszi!

Hozzávalók

A tésztához

A diós masszához

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek