Nosalty Logó

Kinder puncs szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kinder puncs szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejérhez

Összesen 1235 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejérhez

Összesen 6174 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejérhez

Összesen 313 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1235 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    274.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3838.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    840.5 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1894 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1859 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 6174 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 313 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejérhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd közepes méretű vajazott tepsi hátán (nekem 35x22 cm) külön-külön két lapot sütünk belőle. Nyújtáskor eléggé ragad, ezért lisztezni kell a deszkát.
  2. Ha a lapok kihűltek, elkészítjük a krémet. A 6 dl tejből keveset elvéve csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot. Majd a többi tejet hozzáöntjük. Sűrű pudingot főzünk belőle. Kis hűlés után beledolgozzuk a vajat, amivel simává kavarjuk (lehet kézi mixerrel is).
  3. Ha kihűlt a krém, a két lap közé kenjük.
  4. Tetejére csokimázat vagy tortabevonót kenünk. Még dermedés előtt a fehér csokoládét is gőz fölött felolvasztjuk, és diónyi pontokat csepegtetve fogpiszkálóval széthúzzuk levél formára.
  5. Legalább egy napot várjunk vele, míg a tészta puhul a krémtől, majd szeletelhető rombusz vagy téglalap alakúra. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 95719
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Ajánló

Bármilyen előétel, leves vagy főzelék után remek választás! Nézz szét nálam!

Receptkategóriák

A lányom egyik kedvence ez a finomság. Szépen és könnyen szeletelhető.

Hozzászólások

Olaszné Anci

Köszi kedves Iluska, mentettem ! Boldog, Békés Ünnepeket kívánok szeretettel: Anci

Iluska

Köszönöm,viszont kívánok szeretetben meghitt,boldog karácsonyt!

Éva-Anyóca

Kedves Iluska! Most hatalmasakat nyelek, annyira csodálatos látvány ez a süti, annyira finomságos....:-O Azonnali mentés,- és ezt a sütit, bár nem akartam krémeset készíteni,- nem tudok neki ellenállni, és meg fogom csinálni! :-O Nagyon ügyes vagy, köszönöm szépen. Békés, Boldog, Szeretettel teli Karácsonyt kívánok Neked és kedves Családodnak! Éva-Anyóca

Iluska

Igen,és tényleg finom is! Legyen békés,boldog a karácsonyod! :-))

Törölt felhasználó

Nekem is szimpatikus a recept, de lenne egy kérdésem miel?tt belevágnék: mit jelent az hogy "tepsi hátán" sütni egy tésztát? Ez miféle technika? (Ez ahelyett van, hogy megsütni rendesen és kettévágni középen a vastagabb tésztalapot?) Megfordítom a tepsit, az alját kenem le kívülr?l vajjal-lisztezem le, és ott egyengetem el a tésztaanyagot? Dehát annak ha meleg süt?be kerül, nem az lesz az els? dolga, hogy lefolyik róla oldalt egy része (lévén nincs perem ami tartsa)? Kérlek világosítsatok fel err?l a technikáról, mert anélkül nem merek belevágni.

Iluska

Üdv!Az ilyen fajta,lapokból álló tésztát,mindig a tepsi hátán szokták laponként sütni.Könnyebb csak lecsúsztatni sülés után,és nem kell ketté vagdosni sem. Igen,a tepsi hátát vajazod,majd a deszkán kinyújtott,tepsi nagyságú tésztát,a nyújtófára tekerve,a vajazott tepsire lehengergeted.Lefolyni nem fog,hiszen ez egy gyúrt tészta, nem folyékony állagú.Nyugodtan próbáld meg! :-))

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a gyors választ Ilus, ki fogom próbálni!

Erzsi.Feher

olvastam a receptet ,kifogom próbálni,mert nagyon guszta és végre a puncsos puding amit vettem méltó helyre/sütibe/kerül.Köszi areceptet,elmentettem.Békés boldog Ünnepeket!

polip25

Kedves Ilus :) megcsináltam és fincsi.Tényleg nem nehéz szeletelni és nem is kemény,pedig kb 2 óra pihi után vágtam bel?le.Kíváncsi vagyok holnap reggel milyen lesz :) köszönöm a receptet és nagyon kellemes ünnepeket kívánok neked! :)

Iluska

Örülök,hogy ízlik.Viszont kellemes ünnepeket! :-))

Marika 10

hogyan érem el a rombuszformát??

Iluska

A tepsiben slégan kezded el vágni a süteményt,egyforma szélesség?re.Majd ha ez kész,akkor erre mer?legesen szeleteled.Nem tudom érted e!?Úgy is látod,hogy ki jön e a rombusz forma......

Éva-Anyóca

Kedves Iluska! ? volt az egyetlen ilyen süti, egyébként csak kavarós ( darált kekszes) sütik készültek az idén,sütés nélküliek, ( azaz tavaly karácsonyra :-o ), -ebb?l viszont tényleg azonnal két adag készült, nagyon finom volt, gyorsan elfogyott, és nagyon úgy néz ki, hogy nem sokára fogom készíteni újra. :-O Köszönöm : Éva-Anyóca BUÉK!!!

Iluska

Üdv Éva!Ez jó hír,hogy nálatok is bevált.További jó sütést,f?zést kívánok neked 2013-ban is.... :-))

Éva-Anyóca

Köszönöm szépen, lesz részem benne, és remélem, sok újdonságot-finomságot is készíthetek, akár a saját ötleteimet, akár innen! :-O Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

almamag

Köszi Iluska! Már megint szépet, jót alkottál! Egyszer? és mutatós. Mentettem, várólistán van..... :-) Üdv. Ili

Iluska

Nagyon köszönöm,Ilike, jó ilyet olvasni! :-))

elzsabo

Már kétszer se sikerült ! :( Nem tudom, mennyire kellene puhának lenni a tésztának, de én keménynek találtam, és az egész valahogy nem állt össze, vágáskor meg két oldalt kibuggyant a puding... Egyébként nagyon finom, a család imádja, csak én vagyok kicsit elégedetlen :)

Iluska

Nem olyan mint egy piskóta tészta,de a benne lév? pudingos krémt?l megpuhul.A krém benne pedig, a tej kis mennyiségét?l,és a vajtól áll össze.Lehet ha állna bizonyos ideig,a tészta is átpuhulna(bár én nem vettem észre,hogy kemény lenne) :-o

Zitamama

Nekem túlzottan kemény lett a tésztája és nagyon magasra n?tt. Viszont finom, csak nem puhult meg eléggé. Nem tudom, mi lehetett a gond. zitandrea

Zitamama

Nekem túl vastag lett a tészta és elég kemény. Amúgy nagyon finom, csak omlósabbnak kellene lennie. Mi lehetett a gond szerinted? ELFOGYOTT! zitandrea

Iluska

Szia!Szerintem itt a liszt milyensége játszott szerepet,és az okozhatta a keményebb tésztát.Ha meg 'túl' magas lett,lehet kisebb tepsiben készítetted.A lényeg;"elfogyott"..... :-))

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejérhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek