Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyított kerekrépa

Savanyított kerekrépa
Savanyított kerekrépa
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kerekrépa, más néven tarlórépa inkább retekhez hasonlít, mint sem répához. A színe, illata és íze is arra emlékeztet. Főleg Zala megyében és környékén találkozhatunk vele. Pár nappal ezelőtt kaptam egy üveggel ebből a savanyított répából apukámtól. Ő egy Zalában élő kedves ismerősétől kapta. Mivel itt a mi környékünkön ez a zöldség ismeretlen volt, örömmel megkóstoltuk. Azért közlöm ezt a receptet, mert egy csodás levest is elkészítettem belőle. Hamarosan jön.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Füstölt húsos répaleves alapanyagául és savanyúságként is ajánlom.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A legyalult répát enyhén besózzuk.
  2. A vízzel keverjük el az ecetet.
  3. Öntsük befőttes üvegbe és nyomkodjuk bele a répát.
  4. Másnapra savanyú lesz.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 301
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyított tarlórépa,savanyított gömbrépa, savanyított vajrépa

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-28 21:32

Kedves Dénes!

Megnéztem a receptet........Nálam vagy tejföl vagy paradicsompüré.Együtt nem próbáltam.
Készítettem már húsgombóccal is,és nagyon finom a babos,füstölt csülkös répa is.Epéseknek nem ajánlom!!!! Rakott répa is isteni.
Ha lesz egy kis időm,kiderítem,hogy milyen répakülönlegességek készültek a fesztiválon.
Látom enni mindannyian szeretünk hála istennek!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-26 18:58

Zala megyében,pontosan Nagykanizsa Miklósfa városrészében minden évben megrendezik a répafesztivált.Ez mára már nagyon rangos esemény lett,ajánlom mindenkinek szíves figyelmében.

Nos....a miklósfai asszonyok /igazi répasavanyító szakértők/ nem ecettel,hanem kovásszal savanyítanak. Lényeges az ízbeli különbség . A kovászos az igazi.!!!! MIndkettőt kóstoltam.
Én a füstölt csülkös,paradicsomos répára esküszöm,de mennyei a babos,tejfölös is.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-01-27 08:30

Kedves Vargáné Manyi!
Köszönöm hogy megosztottad velem ezt az információt.Üdv:Dénes

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-27 11:28

Kedves Dénes!

Nagyon szívesen....örülnék ,ha minél szélesebb körben ismertté válna ez a nagyon finom étel.A versenyzők fantáziája határtalan,a répás rétestől a fagyiig !!!! nagyon széles a repertoár. Nálam első helyen változatlanul a füstölt csülkös,paradicsomos áll. :)

/Minden év januárjában rendezik a fesztivált./

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-01-27 21:53

Kedves Manyi!
Nekem is van egy ilyen recept a nosalty oldalán a füstölt húsos kerekrépa leves.
Nézd meg!Üdv:Dénes

59
vajrépa 2 kg
víz 2 l
ecet 1 dl
0 ízlés szerint