Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai kovászos tészta

Kínai kovászos tészta
Kínai kovászos tészta
23 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel szinte mániám a friss tészta készítése, mindig azon töröm a fejem, hogyan lehetne ízesíteni, színezni őket. Jenő nevű tönkölykovászommal nagyon sok finom dolgot készítettem már. A kovászos tésztával való tésztakészítés egy külön élmény. Annyira könnyű vele dolgozni. A következő élmény az evés. Nagyon finom, egészséges, könnyen emészthető. Egy isteni mangós thai csirke kísérője volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat dagasztógépben addig gyúrjuk, míg elválik az edény falától.
  2. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és tetszőleges formára vágjuk.
  4. Lobogó, sós vízben 3 perc alatt kifőzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 490
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

kovászos tészta, vadkovászos tészta, házi tészta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sat, 2013-08-03 20:46

Szuper! Látom tényleg beválik az ötfűszerpor :)) A szezámolaj pedig az a füstös fajta, ugye? Én legalábbis azzal tudom elképzelni, biztos nagyon jól megmarad az a remek aroma, amit imádok. Amint lehet, ki is próbálom a sajátomat!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-08-03 21:05

Így van. Képzeld már a barátnőm is elkészítette. Ő volt a kóstoló és nagyon ízlett neki. Ha csak üresen megeszed, akkor is ízletes, illatos.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sat, 2013-08-03 21:08

Igen! El is terveztem, hogy ha végre megcsinálom, biztos hogy csak megpirítom egy kis fokhagymás, gyömbéres olajon, és csak valami salátát ennék hozzá maximum, mert már magában is nagyon klassz lehet. :)

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-08-02 01:51

Fantasztikus izesites! Ma meggyurom hasonló fűszerekkel! Én kézzel gyúrom, mert nekem az is élmény; olyan selymes, sima a tészta....és szereti a kéz melegét.... :) Üdv, T

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-08-02 08:58

Igazad van, de én sietek. Utána azért én is szoktam egy kicsit gyurmázni vele, mert tényleg kellemes fogdosni is. Üdv: Vass

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-08-01 21:06

Kedves Evi-Neni,

remek peksütemeny es tesztarecepteket osztottal meg velünk, igen vonzoak! Lehet, hogy most egy nagyon naiv kerdest teszek fel, megpedig: az "ös" kovaszt a pektöl szerezted be? Valami remlik, hogy a kovasz tovabb el, ugymond, mindig lehet ebböl az egyböl valahogy ujat kesziteni, szoval örülnek egy kis felvilagositasnak! Elöre is köszönöm szepen, es üdvözöllek sokszor. Sajnos nekem nincs kenyersütögepem, de a teszta az nagyon erdekel.
Marti

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-08-02 09:04

Kedves Márti!

Az én kovászom még friss, kb. 2-2,5 hónapos, de valóban leveleztem valakivel Erdélyből, aki azt mondta, az ő kovásza már 200 éves. Torma az, aki ebbe igazán belemélyedt. Úgy hallottam, minden kovászt fel lehet éleszteni, ha megfelelően tároltad. Én hűtőben tartom és etetni szobahőmérsékleten szoktam. Általában annyival etetem, amennyi kovászra szükségem van és a maradék az általában mindig ugyanaz a mennyiség. Tehát valamennyi régi mindig van benne, az érleli a frissebbet. Az enyém egy teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült PI vízzel. Nagyon bevált. Próbálkozz, mert úgy szerzel igazán hasznos tapasztalatot. Torma itt a fő kovászos, Fahéj is sokat készített, és még sokan mások. Üdv: Éva

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-08-02 14:24

Kedves Eva, nagyon szepen köszönöm a valaszodat. Vonzo nagyon a kovasz titka-mitosza, ezert is kerdeztelek. Szep napot kivanok szeretettel: Marti

209
kovász 100 g
tojás 1 db
gyömbérpor 1 kávéskanál
chilipehely 1 kávéskanál
tönkölybúza liszt 16 dkg
himalája só 1 csipet
kínai ötfűszer-keverék 2 teáskanál
szezámolaj 1 teáskanál
bors 1 kk
négyszínű bors 1 kk