Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Írós-kovászos tökmagos tészta

Írós-kovászos tökmagos tészta
Írós-kovászos tökmagos tészta
17 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kovászos tészták a mániámmá válnak, és kipróbálok minden ízesítést, ami csak eszembe jut, a kedvemre való.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból rugalmas, selymes tésztát gyúrunk, és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tetszés szerinti formára felvágjuk.
  3. Kiszárítva száraz helyen tárolható.
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 495
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

házi kovászos tészta, házilag készített metélt, tökmagos házi metélt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-10-06 18:14

Mind nagyon jó ötlet. Valamelyiket megcsinálom. Képzeld, meggyúrtam a tésztát, kinyújtottam, vágtam, kitettem száradni és két napja becsaptam a tésztatartóba. De most, hogy ezt mondtad, biztosan előveszem. Eléggé sok mindenbe belekezdek, de nincs időm mindenre, Persze nem fog sokáig ott állni. Ez próba is volt, hogy az íróst is el lehet -e tenni, de szerencsére igen. Néha egy-egy szálat elrágtam szárazon. Majd megírom mi lett belőle. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-10-06 04:53

Ez szuper- fantasztikus ...mivel kináltad? Megyek és megnézem a blogodat...én valami sajtos, avokádós zoldfuszeres feltéttel képzelem el, mert szeretném érezni a tészta ízét...jó a színe is!!! Esetleg csak egy kis pirított erdei gomba, pici tejszín, par csepp citromlé és friss petri....
Most a fejemben főzök ....:P

310
kovász 10 dkg
tojás 1 db
tökmagliszt 4 dkg
tönkölybúza liszt 13 dkg
himalája só 1 csipet
tökmagolaj 1 ek