r
Nosalty Logó

Tepsiben sült rántott hús

helena26
Tepsiben sült rántott hús
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1045
Kalória
61.6g
Fehérje
36.7g
Szénhidrát
71g
Zsír
268g
Víz
488.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2088 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 1045 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3337.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    536.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 2088 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. A húst egy kicsit megveregetjük. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A 4 tojást egy tányérba készítjük, felverjük.
  3. A húst prézlibe forgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, és forró olajban hirtelen kisütjük.
  4. Jénai tálba rakjuk.
  5. A serpenyőbe az olajhoz kevés vizet adunk (kb. 1 dl-t), mustárt és majoránnát, elkeverjük, majd a húsra öntjük.
  6. Lefedjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a recept nagyon régóta megvolt, de valahogy sosem készítettem el. Aztán az egyik kolléganőm említette, hogy az anyósáék imádják, ha ő készíti a rántott húst, mert finom omlós és puha, ekkor szántam rá magam, hogy kipróbáljam végre én is. Azóta elég gyakran ezt készítem, és nem a klasszikus rántott húst.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek