Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kijevi diós

Kijevi diós
Kijevi diós
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első kóstolás után rögtön megszereztem a receptet egy kedves barátnőmtől. Először elég bonyolultra sikeredett, hiszen tepsiben sütöttem a lapokat, nem pedig a tepsi alján.:)  

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a dión és a felvert habon kívül összekeverjük, jól összegyúrjuk, ezután 3 részre osztjuk. Majd vékonyra nyújtva egy tepsi alján egyforma méretűre sütjük, de úgy, hogy a tésztát félig sütjük meg.
  2. Rákenjük a keményre felvert hab 1/3 részét, megszórjuk a dió 1/3-ával, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük úgy, hogy a hab ne ragadjon (de gusztusosan aranysárga legyen a teteje). Mindhárom lapot így sütjük meg.
  3. A lisztből és tejből fehér krémet főzünk, és míg a krém kihűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a hideg krémmel kikeverjük simára.
  4. Kétfelé osztjuk a krémet, és megtöltjük vele a lapokat. A szebb lapot hagyjuk a három közül a tetejére, mert így mutatósabb. Jó étvágyat mindenkinek! Nagyon finom!!!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 35x26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 45 208
elküldve: 40
receptkönyvben: 817
elkészítve: 32/46
Facebookon megjelent: 2

szakács

Budai Brigi

Mióta szakács: 2009.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diókrémes süti, diós sütikocka, diós sütemény

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sz.andus
málna / sz.andus Fri, 2019-07-26 06:38

Kedves Brigi!
Régóta elmentettem a recepted, és alig vártam, hogy kipróbálhassam. Valóban olyan, finom, mint amilyen szép a képeden, bár veszélyes sütemény, szívesen eszik az ember lánya "csak még egyet" :D. És igen, ünnepeken is bátran asztalra tehető, mutatós süti bármilyen alkalomra, ráadásul sok darab lesz belőle, és akár több napig is ugyanilyen finom. Nagyon köszönjük, hogy megosztottad ezt a receptet!
Üdv.,
Andi

Palek
Palek Sun, 2019-03-24 20:10

Ez valami mennyei finom! Más receptek alapján kicsit módosítottam: a tésztalapokra meggylekvárt kentem vékonyan, arra mindjárt a habot és a diót, együtt sütöttem meg. Így is elég sok idő az elkészítése, de abszolút megérte!!!!

judit08
judit08 Sat, 2018-03-31 15:19

Szia Brigi! Nem sok az a főzött krém, az 1 liter tejből?

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Tue, 2018-03-20 22:42

Kedves Brigi! Jól értem, hogy a legfelső lap csak egyike a 3 lapnak vagyis az elősütött felvert hab 1/3 része +, megszórt dió 1/3-a, más nincs rajta? Mert hogy a fehér krém + margarinos porcukros hideg krémet csak 2 felé osztod.
Kb. mennyi idő kell a kétszer a sütőbe tett 3 lap-sütéshez?

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Tue, 2018-03-20 22:51

Igen jól értelmezed. A habbal és dioval sütjük a lapokat. Nem kell sok idő ,ha jol emlékszem 8-10 perc de vékony a tészta igy ha a hab már szépen pirul kész is. Nagyon régen csináltam már remélem jól írom.

vanyabanya
Mészárosné Kata / vanyabanya Wed, 2014-05-14 14:27

Ez valóba mennyei a férjem kedvence lett pedig mikor készítettem nem nagyon volt elragadva ,ezt láttam a szemén de mikor betöltöttem már meg akarta vágni, de reggelig ki kellet neki bírni. Február óta szinte minden héten sütni kell.

M.Era
M.Era / M.Era Sat, 2013-09-28 19:00

Kedves Brigi !
Isteni lett megsütöttem de azt hiszem még rengetegszer meg ismétlem, mindenkinek nagyon Ízlett és nem is olyan nehéz, kb 1 óra alatt végeztem vele :)
köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet.
Era

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-09-27 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.09.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

marianna1211
marianna1211 Thu, 2013-09-26 17:43

Ez a süti még ünnepeken is megjárja! Mindenképpen meg fogom sütni. Nagyon finom lehet.

klarixa
Klarixa / klarixa Thu, 2013-09-26 13:36

Kedves Brigi. Ezt a süteményt mindenképpen kifogom próbálni. Nagyon gusztán nézz ki. :)

1333
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 20 dkg
tojássárgája 4 db
1 késhegynyi
tejföl 2 ek
dió 30 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 15 dkg
tej 1 l
finomliszt 10 evőkanál
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg