Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-almás-sárgarépás süti

Diós-almás-sárgarépás süti
Diós-almás-sárgarépás süti
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piaci kofalátogatások alkalmával kínált Fekete Etelka sárgarépa pudinggal, melyet tejszínhabbal tálalt fel. Ezt a receptet módosítottam egy kicsit a gyerekek téli tápanyagellátásának kompletté tétele okán.
Kicsit az aranygaluska kevésbé lisztes, táplálóbb rokona.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A vanília sodóhoz

ajánlat

Vanília sodóval kínáljuk.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát és a répát hámozzuk, lereszeljük a durva fogon, hozzá a narancshéjat a finom fogon.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük.
  3. A tojások habját pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
  4. Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, közben tovább verjük.
  5. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, most már nem verjük, keverjük.
  6. Hozzáadjuk több részletben a darált diót, végül a fahéjat.
  7. Az egészet lazán az almás keverékhez forgatjuk.
  8. Vajjal kent, liszttel szórt tepsibe teregetjük a masszát.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, lassan sütjük. (Gázsütő: takarékláng, villanysütő: 160 fok légkeverés.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 687
elküldve: 9
receptkönyvben: 408
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szaftos téli sütemény, puha almás-narancsos-répás-diós sütemény, tejmentes almás-diós répatorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kasziba Zsuzsi
Kasziba Zsuzsi Fri, 2014-01-17 20:37

Kedves Ildikó!
Egy órája sült meg a sütid, de ahogy hűlt, már fogyasztottam is. Mivel már a fél tepsivel meg is ettem, abba kell hagynom, hogy a férjem ne tegyen majd megjegyzést rá, milyen sokat tudok enni. :-) Nekem nagyon ízlett, a férjemnek majd csinálok mellé egy kis pudingot, mert ő a krémes dolgokért rajong. Jó a recepted
tényleg.
Üdv: Zsuzsi

Zsocy
Zsocy Sun, 2012-11-25 19:03

Kipróbáltam, az íze jó, de az állaga ..., szóval nem lett valami guszta. Nem maradt ki a sütőpor a leírásból? (nem szerepel benne, így nem is tettem, de ha végiggondoltam volna, biztos teszek bele)
Üdv.
Zsóka

Kephera
Kephera Sat, 2011-04-16 12:48

Elkészült a süti, nagyon finom lett, olyan "karácsonyos" ízvilágú. Máskor is megsütöm, de inkább csak télen, mert nekem az jut róla eszembe:) Szóval köszi a receptet Ildikó!

Kephera
Kephera Wed, 2011-04-13 12:45

szia Ildikó,
Megint a te receptednél kötöttem ki. Nagyon jól néz ki, hétvégén meg is csinálom:) Csak egy kérdés: kb. mekkora sárgarépákat válasszak hozzá?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-04 13:08

A recept csodálatos. Roppant finom és könnyű sütemény.
Bár én a tetejére reszeltem egy kis fagyasztott linzer tésztát(tojás nélkül).
Passzol hozzá,és mégjobban feldobja.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-07 13:15

Most tettem be a sütőbe. Kiváncsian várom az eredmémyt.
még a sodó van hátra....
sándor

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-01-12 17:45

Feltétlenül kipróbálom. Tetszik, hogy kevés a szénhidrád benne, a gyümölcsöktől, jó puha és szafots lehet.
Ha sikerül a süti, felveszem a receptkönyvembe.
Üdv.
Rényi Judit

530
tojás 6 db
finomliszt 3 evőkanál
cukor 8 ek
dió 20 dkg
alma 3 db
sárgarépa 3 db
narancshéj 1 narancsból nyert
fahéj 0.5 kk
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojássárgája 4 db
cukor 8 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
vanília kivonat 1 teáskanál
tej 5 dl
habtejszín 2 dl