r
Nosalty Logó

Finom diós szelet

Kandi02
Finom diós szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Diós krém

Összeállítás

1020
Kalória
22.3g
Fehérje
121g
Szénhidrát
51.4g
Zsír
70.6g
Víz
270.8g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
53.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta elkészítése

Diós krém

Összeállítás

Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta elkészítése

Diós krém

Összeállítás

Összesen 4079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta elkészítése

Diós krém

Összeállítás

Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2700.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    484.2 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    282.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    944 micro
Összesen 4079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beletesszük a sót, a sütőport, a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és az élesztős tejet. Összegyúrjuk /nem kell keleszteni a tésztát/.
  2. Elkészítjük a habos krémet (addig a hűtőbe szoktam tenni a tésztát, de ez elmaradhat, akkor is tökéletes lesz).

Diós krém

  1. Diót ledaráljuk, hozzáadjuk a reszelt bio citrom héját.
  2. 4 tojásfehérjét a 15 dkg porcukorral habbá verjük. Ehhez hozzáadjuk óvatosan a darált diót, hogy a hab kevésbé törjön.

Összeállítás

  1. Összeállítjuk a sütit. Tepsit kivajazzuk, lisztezzük. Tepsi mérete 41 x 32 cm (a fennmaradó helyet zsírpapírral vagy alufóliával szoktam kitölteni, hogy ne terüljön el a süti).
  2. A tésztát 3 részre osztjuk, és téglalap alakúra, tepsi hosszúságúra kisodorjuk, vékonyra, mert sütéskor megnő. A kisodort tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, és a két szélén feltekerjük, de középen hagyunk helyet a tölteléknek. (kb. 3 cm) Beletesszük a tepsibe egymás mellé a rudacskákat, itt tesszük rá a habot. Tölteléket ráhalmozzuk a közepére, nem baj, ha túl sok a töltelék. (Ha marad töltelék, a szakács jutalma.:-) )
  3. Előmelegített sütőben, 180 C-on, 20- 25 perc alatt (alsó-felső sütés) megsütjük. Nagyon finom, és nem macerás elkészíteni (leírni bonyolultabb volt, mint elkészíteni:-) ).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 41x32x6

Ezt a sütit már ezer éve sütjük otthon. Még anyutól tanultam el az elkészítését, és a recept is tőle van. Mindig van itthon házi baracklekvár, és a nagyon öreg diófánk mindig megajándékoz rengeteg dióval. Így aztán nagyon sokszor készítünk diós sütit, köztük ezt a sütit is. Már elkészítettem mákos verzióban, diétásan is, úgy is isteni! Bátran ajánlom mindenkinek! Nem lehet elrontani, kiadós, gyors és mutatós sütemény.

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.