r
Nosalty Logó

Finom diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kandi02
Finom diós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta elkészítése

Diós krém

Összeállítás

Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta elkészítése

Diós krém

Összeállítás

Összesen 4079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta elkészítése

Diós krém

Összeállítás

Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2700.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    944 micro
Összesen 4079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Diós krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beletesszük a sót, a sütőport, a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját és az élesztős tejet. Összegyúrjuk /nem kell keleszteni a tésztát/.
  2. Elkészítjük a habos krémet (addig a hűtőbe szoktam tenni a tésztát, de ez elmaradhat, akkor is tökéletes lesz).

Diós krém

  1. Diót ledaráljuk, hozzáadjuk a reszelt bio citrom héját.
  2. 4 tojásfehérjét a 15 dkg porcukorral habbá verjük. Ehhez hozzáadjuk óvatosan a darált diót, hogy a hab kevésbé törjön.

Összeállítás

  1. Összeállítjuk a sütit. Tepsit kivajazzuk, lisztezzük. Tepsi mérete 41 x 32 cm (a fennmaradó helyet zsírpapírral vagy alufóliával szoktam kitölteni, hogy ne terüljön el a süti).
  2. A tésztát 3 részre osztjuk, és téglalap alakúra, tepsi hosszúságúra kisodorjuk, vékonyra, mert sütéskor megnő. A kisodort tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, és a két szélén feltekerjük, de középen hagyunk helyet a tölteléknek. (kb. 3 cm) Beletesszük a tepsibe egymás mellé a rudacskákat, itt tesszük rá a habot. Tölteléket ráhalmozzuk a közepére, nem baj, ha túl sok a töltelék. (Ha marad töltelék, a szakács jutalma.:-) )
  3. Előmelegített sütőben, 180 C-on, 20- 25 perc alatt (alsó-felső sütés) megsütjük. Nagyon finom, és nem macerás elkészíteni (leírni bonyolultabb volt, mint elkészíteni:-) ).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 41x32x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4906
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kandi02 15 recept

Ezt a sütit már ezer éve sütjük otthon. Még anyutól tanultam el az elkészítését, és a recept is tőle van. Mindig van itthon házi baracklekvár, és a nagyon öreg diófánk mindig megajándékoz rengeteg dióval. Így aztán nagyon sokszor készítünk diós sütit, köztük ezt a sütit is. Már elkészítettem mákos verzióban, diétásan is, úgy is isteni! Bátran ajánlom mindenkinek! Nem lehet elrontani, kiadós, gyors és mutatós sütemény.

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Diós krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!