Nosalty Logó

Kígyóbab vegyes rizzsel és mandulával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ZilkaZil
Kígyóbab vegyes rizzsel és mandulával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 730 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1458 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 204 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 730 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2144.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2363 micro
Összesen 1458 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 ek olívaolajon megpirítjuka rizst, majd 2x-es mennyiségű forró vízzel felöntjük, és készre főzzük. Kb. fél órát pihentetjük.
  2. Száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a vágott mandulát, félretesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe 1 ek olívaolajat öntünk, ésegy nagyon kevés vízzel megpároljuk a kígyóbabot.
  4. Amikor kész, hozzáadjuk a rizst, és kissé összesütjük.
  5. Tálaláskor rászórjuk a mandulát, és vékonyan megöntözzük kérmes balzsamecettel.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1280
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

ZilkaZil 127 recept

A mandulának magas ásványi anyag- és vitamintartalma (főként E, C, B1, B2), koleszterincsökkentő és agyműködést javító hatása, és persze remek íze van.  Ha tehetjük, fogyasszunk főként hántolatlan rizst, mert annak jóval magasabb marad a fehérje- és ásványianyagtartalma.

Hozzászólások

Boribon

Szuper! Pont valami ilyesmit akartam ma csinalni, de lesz helyette ez, mert annyira jol nez ki, van is mindenem hozza. A salid is nagyon tetszik!

ZilkaZil

Köszi, igyekszem minél több hasonlót feltölteni :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.