adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
730
Kalória
19.8g
Fehérje
111.9g
Szénhidrát
25g
Zsír
173.8g
Víz
-
Koleszterin
12.4g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
730
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1458
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1072 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 606 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 111.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 173.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1182 micro
Összesen
730
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2144.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 543 mg
-
Foszfor 1213 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrát
-
Összesen 223.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 25 mg
Víz
-
Összesen 347.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 243 micro
-
β-karotin 1342 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2363 micro
Összesen
1458
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
204
kcal
Elkészítés
- 1 ek olívaolajon megpirítjuka rizst, majd 2x-es mennyiségű forró vízzel felöntjük, és készre főzzük. Kb. fél órát pihentetjük.
- Száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a vágott mandulát, félretesszük.
- Ugyanebbe a serpenyőbe 1 ek olívaolajat öntünk, ésegy nagyon kevés vízzel megpároljuk a kígyóbabot.
- Amikor kész, hozzáadjuk a rizst, és kissé összesütjük.
- Tálaláskor rászórjuk a mandulát, és vékonyan megöntözzük kérmes balzsamecettel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 20 p
A mandulának magas ásványi anyag- és vitamintartalma (főként E, C, B1, B2), koleszterincsökkentő és agyműködést javító hatása, és persze remek íze van. Ha tehetjük, fogyasszunk főként hántolatlan rizst, mert annak jóval magasabb marad a fehérje- és ásványianyagtartalma.