r
Nosalty Logó

Kétszer sült rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Kétszer sült rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 8529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    1287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 711 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342.9 g

Zsír

  • Összesen
    663.3 g
  • Telített zsírsav
    274 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21161.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1968 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2979 mg
  • Nátrium
    15440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1993 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    300 mg
  • D vitamin:
    554 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    2063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1969 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2273 micro
Összesen 8529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat alaposan megsikáljuk, villával megszurkáljuk. Sütőlemezre rakva megsütjük (190 C-n, kb. 1 óra). Amikor megsült, megpucoljuk.
  2. Amíg a burgonya sül, megfőzzük a tojásokat. Annyi hideg vízben rakjuk fel, hogy ellepje, felforraljuk, belerakunk 6 ek sót. A tűzről lehúzzuk, de hagyjuk a forró vízben állni 10 percig. Leöntjük és hidegvizet engedünk rá, hogy lehűljön, megpucoljuk.
  3. A szalonnát vékonyra felszeleteljük, majd 4-5 cm-es darabokra vágjuk, és egy tepsi aljába lerakjuk egy sorba. A karikára vágott burgonya következik, annak a tetejét sózzuk. A következő réteg a kolbász, hogy a zsírja ahogy sül kifelé, a krumpli magába szívja. Egy sor vékonyra szeletelt tojás következik, amit szintén sózunk, majd rákenjük a tejföl felét, és rászórjuk a reszelt sajt felét. Megismételjük a sorokat, amíg a hozzávaló el nem fogy. A tetejére a maradék tejfölt összekeverjük a többi reszelt sajttal, és rákenjük.
  4. Meleg sütőbe rakva, lassan süssük, hogy a szalonna meg a kolbász zsírja jól ki tudjon sülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 39 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12513
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

Egy nagy pohár ginger ale. Ha túl száraznak találjuk uborkasalátát, vagy céklát kínáljunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A magyar ételek a legkedvesebbek számunkra, de van, amikor órák mennek el vele, hogy elkészüljön. A rakott krumpli is ide tartozik, de lehet, hogy jobb is. Ha gyorsabban menne, gyakrabban ennénk, de akkor gurulna az egész család. Ezért sütöttem most a burgonyát a sütőben, mert ott el vannak, amíg el nem készülnek, közben pedig előkészítem a többi hozzávalót. Így töményebb íze lett, szerintem előnyére vált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?