Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-borsós rakott krumpli

Gombás-borsós rakott krumpli
Gombás-borsós rakott krumpli
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és gyorsan elkészíthető ételt szerettem volna készíteni, így a rakott krumplira esett a választás. Mivel kolbász nem volt itthon, így szétnéztem a konyhában, mi mással pótolhatnám. A gombát és a borsót is imádjuk, de kombinálva igazán isteni ízeket eredményezett. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon szeretjük mellé a friss hagymás-uborkasalátát vagy a kovászos uborkát. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük.
  2. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk pár percig. Ezután a tűzről levéve fűszerezzük pirospaprikával és borssal, majd felöntjük vízzel, és beledobunk egy tyúkhúsleves kockát, és meghintjük majorannával.
  4. Ha megfőtt, beletesszük a borsót is, és puhára főzzük.
  5. 1 doboz tejfölt a liszttel elkeverünk, és hozzáadunk egy kis levet a pörköltből, így nem fog összecsomósodni a habarás. Ezzel besűrítjük a gombás-borsót.
  6. A jénai tálat vagy tepsit kikenünk egy kevés margarinnal. A kihűlt és megpucolt főtt burgonyát 1 cm-es karikákra vágjuk, és lerakunk egy sort a jénai aljára. Ráöntjük a ragut, majd leteszünk még egy sor burgonyát, ahogyan az előbb.
  7. A tetejére ráöntjük a másik doboz tejfölt (ezt esetleg egy kis fokhagymasóval megszórhatjuk), meghintjük a felaprított petrezselyemzöldel, és megszórjuk reszelt sajttal .
  8. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg meg nem pirul rajta a sajt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 850
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

vanillin

Mióta szakács: 2012.02.22.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsmentes rakott krumpli, gombás raguval rakott krumpli, zöldséges rakott krumpli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2014-09-29 09:12

Különlegesnek találtam ezt a receptet, kicsit félve, de megfőztem..... pozitívan csalódtam. Finom volt, elfogyott!

586
burgonya 1 kg
gomba 300 g
zöldborsó 200 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 280 g
trappista sajt 15 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
finomliszt 1 csapott ek
leveskocka 1 db
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
margarin 1 ek