r
Nosalty Logó

Toszkán rakott paradicsomos burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Toszkán rakott paradicsomos burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1050.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4200.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1933 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 1984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    611 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük.
  2. A paradicsomot felszeljük.
  3. A hagymát (vörös- v. fokhagyma ) vajon v. olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a darált húst, borsot, sót (és egy kicsi oregánót én már ilyenkor is teszek bele), 1 deci vizet teszünk alá, amikor már sehol nem rózsaszín a hús. Ha elfőtte a vizet, levesszük a tűzről.
  4. Egy jénait vagy tepsit kivajazunk, majd leteszünk egy sor felszeletelt krumplit, mint bármilyen rakott krumpli kezdésénél.
  5. Ráborítjuk a húst, és elegyengetjük.
  6. A többi felszeletelt krumplit és paradicsomot srégen egymásra pakoljuk, majd sózzuk.
  7. Betesszük az előmelegített sütőbe, és alufólia alatt 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percet.
  8. A végén még oregánóval gazdagon megszórjuk, egy kis borsot is teszünk rá igény szerint, sajtot reszelünk rá, és még 5 percet sütjük.
  9. Tejföllel fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4000
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 21.

Ajánló

Könnyű burgonyás-húsos rakottas. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint sok krumplit kaptunk a párom Anyukájától, amivel én nehezen kezdek bármit is, mert sok mindent nem szeretek, mint a főzeléket belőle, levesbe se szívesen teszem, viszont sült krumplinak vagy tört krumplinak is sok egy idő után stb. Van egy igazi keményvonalas kolbászos-tojásos rakott krumpli receptem Anyukámtól, az meg őrült nehéz egy étel. Aztán találkoztam a kinGa féle paradicsomos rakott krumpli verzióval, és ez megihletett. :) Ez viszont csak a kezdet, fejben ennek már meg van a plusz egy paradicsomsoros + tejfölös v. borsós-tejfölös verziója is. ;) (A kép meg azért ilyen kis félresikeredett, mert az étel elkészültekor pont betoppant a főbérlő, aztán meg mikor elment, úgy vetettük rá magunkat, mint az éhes farkasok. Fotózni meg persze elfelejtettem...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek