Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán rakott paradicsomos burgonya

Toszkán rakott paradicsomos burgonya
Toszkán rakott paradicsomos burgonya
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint sok krumplit kaptunk a párom Anyukájától, amivel én nehezen kezdek bármit is, mert sok mindent nem szeretek, mint a főzeléket belőle, levesbe se szívesen teszem, viszont sült krumplinak vagy tört krumplinak is sok egy idő után stb. Van egy igazi keményvonalas kolbászos-tojásos rakott krumpli receptem Anyukámtól, az meg őrült nehéz egy étel. Aztán találkoztam a kinGa féle paradicsomos rakott krumpli verzióval, és ez megihletett. :) Ez viszont csak a kezdet, fejben ennek már meg van a plusz egy paradicsomsoros + tejfölös v. borsós-tejfölös verziója is. ;)

(A kép meg azért ilyen kis félresikeredett, mert az étel elkészültekor pont betoppant a főbérlő, aztán meg mikor elment, úgy vetettük rá magunkat, mint az éhes farkasok. Fotózni meg persze elfelejtettem...)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű burgonyás-húsos rakottas. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük.
  2. A paradicsomot felszeljük. 
  3. A hagymát (vörös- v. fokhagyma ) vajon v. olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a darált húst, borsot, sót (és egy kicsi oregánót én már ilyenkor is teszek bele), 1 deci vizet teszünk alá, amikor már sehol nem rózsaszín a hús. Ha elfőtte a vizet, levesszük a tűzről.
  4. Egy jénait vagy tepsit kivajazunk, majd leteszünk egy sor felszeletelt krumplit, mint bármilyen rakott krumpli kezdésénél.
  5. Ráborítjuk a húst, és elegyengetjük.
  6. A többi felszeletelt krumplit és paradicsomot srégen egymásra pakoljuk, majd sózzuk.
  7. Betesszük az előmelegített sütőbe, és alufólia alatt 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percet.
  8. A végén még oregánóval gazdagon megszórjuk, egy kis borsot is teszünk rá igény szerint, sajtot reszelünk rá, és még 5 percet sütjük.
  9. Tejföllel fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 579
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

-Shoshanna-

Mióta szakács: 2011.12.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos-paradicsomos rakott burgonya, paradicsomos rakott burgonya oregánóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

494
burgonya 4 db
darált sertéshús 50 dkg
paradicsom 4 közepes db
sajt 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
margarin 1 ek
tejföl 175 g
víz 1 dl