Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszer félméteres kalács

Kétszer félméteres kalács
Kétszer félméteres kalács
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "nagylányom" kedvence, a többiek is nagyon szeretik.


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A vaníliás krémhez

A pudingos krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a lágy margarint. Alaposan kikeverjük, és a sütőporral elkevert lisztet is hozzákeverjük.
  2. Két részre osztjuk, és az egyik feléhez adjuk a kakaóport és még egy kanál vizet.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és megfelezve a két masszához keverjük.
  4. Két, margarinnal kikent, lisztezett őzgerincformába töltjükm, és előmelegített sütőben készre (tűpróbáig) sütjük.
  5. A krémekhez a pudingokat külön-külön sűrűre főzzük a cukorral ízesített tejben. Amíg hűl, a margarint a porcukorral habosra keverjük, és megfelezve a kihűlt pudingokkal tovább habosítjuk. A puncsoshoz tehetünk kevés rumot vagy aromát is.
  6. A közben kihűlt tésztánkat vágódeszkán, a forma alapján kirajzolódó bordáknál felszeleteljük, és a krémmel megtöltjük váltakozó sorrendben. A sárga és barna tésztákat, és a krémet is váltakozva tesszük, így tapasztjuk egymáshoz a szeleteket két rúdban.
  7. A megmaradt krémekkel átkenjük a rudakat, egyiket sárga, a másikat rózsaszín krémmel. Hűtjük, amíg a csokit felolvasztjuk a margarinnal, és ezzel bevonjuk mindkét "félmétert".
  8. Hűtőben dermesztjük, tálaláskor ferdén szeleteljük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: őzgerincforma cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 287
elküldve: 2
receptkönyvben: 265
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudinggal töltött csokoládés rudak, pudingos félméteres kalács

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Stüncy
Stüncy / Stüncy Mon, 2018-03-26 12:23

Kedves Éva!
Ha kókuszzsírt használok margarin helyett,akkor vajon milyen lesz?
Üdv. Tünde

vicsita
vicsita Sun, 2012-02-26 13:09

Én már csak azt nem értem ( bocsánat a vuta kérdésért), de hogy ragasztod össze? mármint, hogy vágod fel a sütiket, hogy ez a szín így jön ki? nekem ez a kedvenc sütim, eddig mindig anyukám készítette el, de most én is megsütném, csak ez a vágás és összeragasztás ami nem jön össze.
Köszönöm!!!!

tunde1975
tunde1975 Sat, 2011-06-25 07:55

Szia!

Mekkora őzgerincformád van (hosssz, magasság)? Elég soknak tűnik nekem a 50 dkg liszt .....
Az én receptem kb. fele mennyiségről szól.

Tünde

Geleva
Geleva / Geleva Sun, 2011-06-26 09:54

Kedves Tünde!
Az én formám, 30x11x5 cm (hossz.,szélesség,magasság). Kettö ilyenben szoktam sütni, egyikben a világos, a másikban a kakaós tésztát. Sütőnként igy kb. 25 dkg liszt mennyiség jut.
üdv., Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-08 20:50

Kedves Geleva!
Reménykedem, hogy nem fogom annyira elbénázni, hogy nem tudom feltálalni, de lesz segéderő a fedélzeten, a lányom!!!:-)))
Suli már csak csütörtök, péntek és kedd:-))))
Aztán : VAKÁCIÓ!
Ja, jó , lesz előtte, persze évzáró, eredetileg jövőhéten csütörtök délután volt, de lehet, szerdára teszik, aztán tényleg vége:-)))
Pihenés és sütés-főzés, nyaralás:-)))
Szép holnapot!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-06-02 12:40

Ó de csodás Évikém! Ebből most szívesen "megkóstolnék" néhány szeletet...

nettunderke
nettunderke Wed, 2011-06-01 22:11

Ez gyonyoru. Volt anyosom keszitett ilyet valamikor regen. De mostmar en is beszerzem a format es megcsinalom;

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-06-08 11:04

Kedves nettunderke!
Sok sikert kívánok az elkészítéshez, és jó falatozgatást az eltüntetéséhez! :-)
Üdv: Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-01 12:21

Kedves Geleva!

Életemben sok méterest láttam, és készítettem is anyummal, meg próbálkoztam én is a lányommal, de bevallom:ennyire csodásan gusztusosat, és azonnal beleharapnivalót még nem láttam.Azonnali mentés:-))
Megpróbálom elkészíteni, talán a Te változatod végre sikerülni fog,ez a szemnek gyönyörködtető, egész egyszerűen csodás sütiköltemény:-))) Nagyon ügyes vagy:-))
Szép napsütéses napot kívánok!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-06-08 11:01

Kedves Éva-Anyóca!
Örülök, hogy tetszik, remélem Nektek is sikerülni fog!
Nekem sem mindig sikerül ám :-))), de Te is nagyon ügyi vagy, ugyhogy csak bátran! :-)))
Szép napot!
Éva

2369
tojás 8 db
porcukor 50 dkg
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1.5 csomag
margarin 25 dkg
víz 2 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 4 dl
cukor 3 ek
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
puncs pudingpor 2 tasak
tej 4 dl
cukor 3 ek
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
rum 10 ml
étcsokoládé 30 dkg
margarin 10 dkg