r
Nosalty Logó

Kétszer félméteres kalács

Geleva
Kétszer félméteres kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A pudingos krémhez

A tetejére

2373
Kalória
24.6g
Fehérje
278g
Szénhidrát
130.5g
Zsír
118.7g
Víz
254.1g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
172.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A pudingos krémhez

A tetejére

Összesen 2373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A pudingos krémhez

A tetejére

Összesen 14241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A pudingos krémhez

A tetejére

Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    278 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1095 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 2373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    782.7 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    342 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    196 g
  • Koleszterin
    1525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10373.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    2775 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    3957 mg
  • Nátrium
    2508 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1668 g
  • Cukor
    1037 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    712.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    727 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6567 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4697 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2144 micro
Összesen 14241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját porcukorral habosrakeverjük, majd hozzáadjuka vizet és a lágy margarint. Alaposan kikeverjük, és asütőporral elkevert lisztet is hozzákeverjük.
  2. Két részre osztjuk, és az egyik feléhez adjuk a kakaóport és még egy kanál vizet.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és megfelezve a két masszához keverjük.
  4. Két, margarinnal kikent, lisztezett őzgerincformába töltjükm, és előmelegített sütőben készre (tűpróbáig) sütjük.
  5. A krémekhez a pudingokat külön-külön sűrűre főzzük a cukorral ízesített tejben. Amíg hűl, a margarint a porcukorral habosra keverjük, és megfelezve a kihűlt pudingokkal tovább habosítjuk. A puncsoshoz tehetünk kevés rumot vagy aromát is.
  6. A közben kihűlt tésztánkat vágódeszkán, a forma alapján kirajzolódó bordáknál felszeleteljük, és a krémmel megtöltjük váltakozó sorrendben. A sárga és barna tésztákat, és a krémet is váltakozva tesszük, így tapasztjuk egymáshoz a szeleteket két rúdban.
  7. A megmaradt krémekkel átkenjük a rudakat, egyiket sárga, a másikat rózsaszín krémmel. Hűtjük, amíg a csokit felolvasztjuk a margarinnal, és ezzel bevonjuk mindkét "félmétert".
  8. Hűtőben dermesztjük, tálaláskor ferdén szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: őzgerincforma

A "nagylányom" kedvence, a többiek is nagyon szeretik.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek