r
Nosalty Logó

Lambada szelet Vné Edit konyhájából

VnéEdit
Lambada szelet Vné Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Mázhoz

547
Kalória
6.4g
Fehérje
67.9g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
24.5g
Víz
72.8g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
47.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 5467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Mázhoz

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 547 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    282.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    678.7 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 5467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük.
  2. Ezután hozzákeverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta 3/4 részét beletesszük.
  4. Az 1/4 részhez hozzákeverjük a kakaóport, és a sárga tésztára csepegtetjük.
  5. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A krémhez

  1. A vaníliapudingport a cukorral, 2 dl tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A margarint kihabosítjuk, és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
  3. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, és a fele krémet rákenjük, rátesszük a másik lapot, és a másik fele krémet rákenjük.

Mázhoz

  1. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és a krémre csurgatjuk.
  2. A tálcán lévő süteményt egy kissé a kezünkkel rázogatjuk, ütögetjük, és így a csokoládé egyenletesen kerül a krémre.
  3. Kókuszreszelékkel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régóta megszerettem volna sütni ezt a sütit. Most Anyák napjára elkészítettem. Nagyon ízlett mindenkinek. Máskor is megsütöm. Ajánlom mindenkinek.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek