Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseburek - Burek 3.

Cseburek - Burek 3.
Cseburek - Burek 3.
55 perc / előkészület: 50 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom Kárpátaljáról való, és ha megyünk az anyukájáékhoz, Beregszászon mindig eszünk Csebureket. Nagyon szeretjük. Mindig kérdezgettük a receptjét, hogy itthon is elkészíthessük, de senki nem tudta pontosan. Ez egyébként eredetileg grúz étel.
Végül az egyik ismerős megszerezte valakitől. Egy darabig csak rakosgattam a receptjét, gondolva, hogy úgysem olyan. Aztán őszi szünetben nem sajnáltam az időm, és nekiláttam. Hát nem csalódtam! Egy kis időre a beregszászi piacon éreztem magam, ugyanaz az illat, az íz! Hmmm...

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

ajánlat

Ebből a mennyiségből kb. 20 darab lett. Jutott a fagyasztóba is. Ha valaki nem akar fagyasztva eltenni, annak azt javaslom, hogy csak fél adagot készítsen, még az is kiadós.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat a túróhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet.
  2. A tejfölbe beletesszük a sót, a szódabikarbónát, és hozzáadjuk a túrós egyveleghez, amiből tésztát gyúrunk. (Én ezt a kenyérsütő géppel végeztettem el, nagyon szépen eldolgozza a túrót, és nem maradnak benne nagy túrószemek.)
  3. Ha lisztet kíván a tészta, tegyünk hozzá. A lényeg, hogy jól nyújtható legyen.
  4. A töltelék elkészítéséhez a darált húshoz adjuk a tojást, sajtreszelőn belereszeljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A borsot ne sajnáljuk, úgy a finom, ha jó borsos.
  5. Már csak az összeállítás következik: A tésztából kb. fél maréknyi darabokat csípünk,  lisztezett felületen jó vékonyra nyújtjuk. Egy kb. 16 cm átmérőjű kerek tállal kiszaggatjuk. Ezt egyesével tesszük.
  6. Megtöltjük a nyers darált hússal a  tésztát úgy, hogy csak fél körívre teszünk húst, majd a másik felét ráhajtjuk. Ne rakjuk vastagon a húst, nehogy nyers maradjon. A széleit lenyomkodjuk az ujjunkkal, és derelyevágóval körbevágjuk. Ez jól lezárja a tésztát, és nem fog kibújni a töltelék.
  7. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és még melegen fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 942
elküldve: 3
receptkönyvben: 226
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

deakanett

Mióta szakács: 2010.10.01.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: burek
hasonló kategóriák: édes leveles, kifli, briós, croissant, zsemle, perec, hamburger-buci, buci, pita, bagel

egyéb elnevezések

húsos burek, darált húsos burek, töltött burek

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margica
margica Sat, 2013-08-17 21:03

Datty
a forróvizet ráöntöd a lisztre és ugy dolgozod össze a tésztát?
kipróbálnám ezt a tésztát is,

mikor nincs túró a háznál.

Datty
Datti / Datty Wed, 2014-01-15 14:57

Szia Margica!
Ne haragudj, hogy csak most válaszolok,de nem tudtam belépni! :)
Igen én a lisztre öntöm a forró vizet és az olajat.(Az olajtól lesz picit hólyagos a tészta)!

Datty
Datti / Datty Wed, 2012-09-12 13:57

Sziasztok!Ha nem gond leírnám nektek,h én hogy szoktam csinálni a csiburekket!:)
Tészta: 1 kg liszt, 2 pohár forró viz, 2-3 kanál olaj , 1 k.k.cukor, só ízlés szerint.
Töltelék: 0,5 kg hus, 3-4 fej hagyma, só, bors,egy kis forró viz! :) Igy is nagyon finom!:)

riina
riina / riina Tue, 2012-05-15 09:00

Ezt biztosan elkeszitem a hetvegen. A ferjem nagy kedvence volt a cseburek mig Karpataljan eltünk. Sajnos mostmar evente csak egyszer jarunk Karpataljan, söt a ferjem mar több mint 10 eve nem volt otthon, igy biztosan nagyon fog örülni az otthonias izeknek. Köszönöm a receptet. :)

deakanett
deakanett / deakanett Tue, 2012-05-15 17:08

Kedves riina!
Remélem ízleni fog a férjednek, és egy kicsit Kárpátaljára sikerül varázsolni vele!;-)

Ovtuska
Ovtuska Tue, 2012-02-14 23:21

Nekem is ismerős a beregszászi piacon található Cseburek, kihagyhatatlan.

margica
margica Thu, 2012-01-05 11:16

már be is írtam a receptet a szakácskönyvembe,majd sokára, ha az unokáim felnőnek és rátalálnak, hátha lesz kedvük elkészíteni.

margica
margica Wed, 2012-01-04 18:29

ÜDV 2012-ben.
Nagyon nagyon finom,vigyáznom kell,hogy ne egyem betegre magamat.
Forrón az igazi!
nagyon szépen köszönöm a receptet.

deakanett
deakanett / deakanett Wed, 2012-01-04 19:51

Margica!
Örülök, hogy kipróbáltad a receptet és ízlett.
Aztán csak óvatosan, nehogy gyomorrontás legyen a vége!!;-))
Anett

Oti
Oti / Oti Sun, 2011-09-18 13:57

Nagyon jó, nagyon finom!
Ha nem haragszol meg, annyival kiegészíteném, hogy az igazi cseburek titka a sok és még annál is több hagyma. :) Úgyhogy a fél kiló husihoz mehet bele jóval több is mint 1 nagy fej. Persze ízlések és pofonok, de az orosz-ukrán gyökereim mindig elmondják ezt. :)

428
tehéntúró 250 g
finomliszt 300 g
tejföl 87.5 g
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 kk
1 kk
darált sertéshús 500 g
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl