r
Nosalty Logó

Cseburek - Burek 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseburek - Burek 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 428 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 4286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 273 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.1 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 428 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7190.7 g
  • Cink
    663 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2262 mg
  • Nátrium
    2750 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    804 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 4286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat a túróhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet.
  2. A tejfölbe beletesszük a sót, a szódabikarbónát, és hozzáadjuk a túrós egyveleghez, amiből tésztát gyúrunk. (Én ezt a kenyérsütő géppel végeztettem el, nagyon szépen eldolgozza a túrót, és nem maradnak benne nagy túrószemek.)
  3. Ha lisztet kíván a tészta, tegyünk hozzá. A lényeg, hogy jól nyújtható legyen.
  4. A töltelék elkészítéséhez a darált húshoz adjuk a tojást, sajtreszelőn belereszeljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A borsot ne sajnáljuk, úgy a finom, ha jó borsos.
  5. Már csak az összeállítás következik: A tésztából kb. fél maréknyi darabokat csípünk, lisztezett felületen jó vékonyra nyújtjuk. Egy kb. 16 cm átmérőjű kerek tállal kiszaggatjuk. Ezt egyesével tesszük.
  6. Megtöltjük a nyers darált hússal a tésztát úgy, hogy csak fél körívre teszünk húst, majd a másik felét ráhajtjuk. Ne rakjuk vastagon a húst, nehogy nyers maradjon. A széleit lenyomkodjuk az ujjunkkal, és derelyevágóval körbevágjuk. Ez jól lezárja a tésztát, és nem fog kibújni a töltelék.
  7. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és még melegen fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22023
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 07.

Ajánló

Ebből a mennyiségből kb. 20 darab lett. Jutott a fagyasztóba is. Ha valaki nem akar fagyasztva eltenni, annak azt javaslom, hogy csak fél adagot készítsen, még az is kiadós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom Kárpátaljáról való, és ha megyünk az anyukájáékhoz, Beregszászon mindig eszünk Csebureket. Nagyon szeretjük. Mindig kérdezgettük a receptjét, hogy itthon is elkészíthessük, de senki nem tudta pontosan. Ez egyébként eredetileg grúz étel. Végül az egyik ismerős megszerezte valakitől. Egy darabig csak rakosgattam a receptjét, gondolva, hogy úgysem olyan. Aztán őszi szünetben nem sajnáltam az időm, és nekiláttam. Hát nem csalódtam! Egy kis időre a beregszászi piacon éreztem magam, ugyanaz az illat, az íz! Hmmm...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?