r
Nosalty Logó

Cseburek - Burek 3.

NS
Cseburek - Burek 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

428
Kalória
19.4g
Fehérje
24.9g
Szénhidrát
27.4g
Zsír
80.4g
Víz
90.7g
Koleszterin
949.2mg
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 428 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 4286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 273 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.1 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 428 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7190.7 g
  • Cink
    663 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2262 mg
  • Nátrium
    2750 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    804 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 4286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat a túróhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet.
  2. A tejfölbe beletesszük a sót, a szódabikarbónát, és hozzáadjuk a túrós egyveleghez, amiből tésztát gyúrunk. (Én ezt a kenyérsütő géppel végeztettem el, nagyon szépen eldolgozza a túrót, és nem maradnak benne nagy túrószemek.)
  3. Ha lisztet kíván a tészta, tegyünk hozzá. A lényeg, hogy jól nyújtható legyen.
  4. A töltelék elkészítéséhez a darált húshoz adjuk a tojást, sajtreszelőn belereszeljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A borsot ne sajnáljuk, úgy a finom, ha jó borsos.
  5. Már csak az összeállítás következik: A tésztából kb. fél maréknyi darabokat csípünk, lisztezett felületen jó vékonyra nyújtjuk. Egy kb. 16 cm átmérőjű kerek tállal kiszaggatjuk. Ezt egyesével tesszük.
  6. Megtöltjük a nyers darált hússal a tésztát úgy, hogy csak fél körívre teszünk húst, majd a másik felét ráhajtjuk. Ne rakjuk vastagon a húst, nehogy nyers maradjon. A széleit lenyomkodjuk az ujjunkkal, és derelyevágóval körbevágjuk. Ez jól lezárja a tésztát, és nem fog kibújni a töltelék.
  7. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és még melegen fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 5 p

A párom Kárpátaljáról való, és ha megyünk az anyukájáékhoz, Beregszászon mindig eszünk Csebureket. Nagyon szeretjük. Mindig kérdezgettük a receptjét, hogy itthon is elkészíthessük, de senki nem tudta pontosan. Ez egyébként eredetileg grúz étel. Végül az egyik ismerős megszerezte valakitől. Egy darabig csak rakosgattam a receptjét, gondolva, hogy úgysem olyan. Aztán őszi szünetben nem sajnáltam az időm, és nekiláttam. Hát nem csalódtam! Egy kis időre a beregszászi piacon éreztem magam, ugyanaz az illat, az íz! Hmmm...

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek