r
Nosalty Logó

Cseburek - Burek 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseburek - Burek 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 428 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 4286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 273 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.1 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 428 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7190.7 g
  • Cink
    663 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2262 mg
  • Nátrium
    2750 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    804 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 4286 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítéséhez a tojásokat a túróhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet.
  2. A tejfölbe beletesszük a sót, a szódabikarbónát, és hozzáadjuk a túrós egyveleghez, amiből tésztát gyúrunk. (Én ezt a kenyérsütő géppel végeztettem el, nagyon szépen eldolgozza a túrót, és nem maradnak benne nagy túrószemek.)
  3. Ha lisztet kíván a tészta, tegyünk hozzá. A lényeg, hogy jól nyújtható legyen.
  4. A töltelék elkészítéséhez a darált húshoz adjuk a tojást, sajtreszelőn belereszeljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A borsot ne sajnáljuk, úgy a finom, ha jó borsos.
  5. Már csak az összeállítás következik: A tésztából kb. fél maréknyi darabokat csípünk, lisztezett felületen jó vékonyra nyújtjuk. Egy kb. 16 cm átmérőjű kerek tállal kiszaggatjuk. Ezt egyesével tesszük.
  6. Megtöltjük a nyers darált hússal a tésztát úgy, hogy csak fél körívre teszünk húst, majd a másik felét ráhajtjuk. Ne rakjuk vastagon a húst, nehogy nyers maradjon. A széleit lenyomkodjuk az ujjunkkal, és derelyevágóval körbevágjuk. Ez jól lezárja a tésztát, és nem fog kibújni a töltelék.
  7. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és még melegen fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22138
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 07.

Ajánló

Ebből a mennyiségből kb. 20 darab lett. Jutott a fagyasztóba is. Ha valaki nem akar fagyasztva eltenni, annak azt javaslom, hogy csak fél adagot készítsen, még az is kiadós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom Kárpátaljáról való, és ha megyünk az anyukájáékhoz, Beregszászon mindig eszünk Csebureket. Nagyon szeretjük. Mindig kérdezgettük a receptjét, hogy itthon is elkészíthessük, de senki nem tudta pontosan. Ez egyébként eredetileg grúz étel. Végül az egyik ismerős megszerezte valakitől. Egy darabig csak rakosgattam a receptjét, gondolva, hogy úgysem olyan. Aztán őszi szünetben nem sajnáltam az időm, és nekiláttam. Hát nem csalódtam! Egy kis időre a beregszászi piacon éreztem magam, ugyanaz az illat, az íz! Hmmm...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...