adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g tehéntúró
-
300 g finomliszt
-
87.5 g tejföl
-
2 db tojás
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 kk só
A töltelékhez
-
500 g darált sertéshús
-
1 db tojás
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A sütéshez
-
2 dl napraforgó olaj
428
Kalória
19.4g
Fehérje
24.9g
Szénhidrát
27.4g
Zsír
80.4g
Víz
90.7g
Koleszterin
949.2mg
Élelmi rost
1.5g
Cukor
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
25g tehéntúró37 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
9g tejföl17 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
17g napraforgó olaj150 kcal
Összesen
428
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
250g tehéntúró368 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelékhez
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
4286
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
15.9g tehéntúró23 kcal
-
19.1g finomliszt70 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.3g só0 kcal
A töltelékhez
-
31.9g darált sertéshús58 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
10.8g napraforgó olaj96 kcal
Összesen
273
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 719.1 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
428
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193.6 g
Zsír
-
Összesen 274.4 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 907 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7190.7 g
-
Cink 663 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 2262 mg
-
Nátrium 2750 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrát
-
Összesen 249.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 804 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 828 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 791 micro
Összesen
4286
kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.4 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 51.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
273
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítéséhez a tojásokat a túróhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet.
- A tejfölbe beletesszük a sót, a szódabikarbónát, és hozzáadjuk a túrós egyveleghez, amiből tésztát gyúrunk. (Én ezt a kenyérsütő géppel végeztettem el, nagyon szépen eldolgozza a túrót, és nem maradnak benne nagy túrószemek.)
- Ha lisztet kíván a tészta, tegyünk hozzá. A lényeg, hogy jól nyújtható legyen.
- A töltelék elkészítéséhez a darált húshoz adjuk a tojást, sajtreszelőn belereszeljük a hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A borsot ne sajnáljuk, úgy a finom, ha jó borsos.
- Már csak az összeállítás következik: A tésztából kb. fél maréknyi darabokat csípünk, lisztezett felületen jó vékonyra nyújtjuk. Egy kb. 16 cm átmérőjű kerek tállal kiszaggatjuk. Ezt egyesével tesszük.
- Megtöltjük a nyers darált hússal a tésztát úgy, hogy csak fél körívre teszünk húst, majd a másik felét ráhajtjuk. Ne rakjuk vastagon a húst, nehogy nyers maradjon. A széleit lenyomkodjuk az ujjunkkal, és derelyevágóval körbevágjuk. Ez jól lezárja a tésztát, és nem fog kibújni a töltelék.
- Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és még melegen fogyasztjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 50 p
- Sütés ideje: 5 p
A párom Kárpátaljáról való, és ha megyünk az anyukájáékhoz, Beregszászon mindig eszünk Csebureket. Nagyon szeretjük. Mindig kérdezgettük a receptjét, hogy itthon is elkészíthessük, de senki nem tudta pontosan. Ez egyébként eredetileg grúz étel. Végül az egyik ismerős megszerezte valakitől. Egy darabig csak rakosgattam a receptjét, gondolva, hogy úgysem olyan. Aztán őszi szünetben nem sajnáltam az időm, és nekiláttam. Hát nem csalódtam! Egy kis időre a beregszászi piacon éreztem magam, ugyanaz az illat, az íz! Hmmm...