r
Nosalty Logó

Burek 4. - túrós és húsos-gombás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burek 4. - túrós és húsos-gombás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A túrós burekhez

A húsos-gombás burekhez

A tepsik előkészítéséhez

Összesen 848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A túrós burekhez

A húsos-gombás burekhez

A tepsik előkészítéséhez

Összesen 3394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A túrós burekhez

A húsos-gombás burekhez

A tepsik előkészítéséhez

Összesen 222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.5 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3457.8 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 3394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A túrós burekhez

A húsos-gombás burekhez

A tepsik előkészítéséhez

Elkészítés

A túrós burekhez

  1. Túrós burek:
  2. A túrót, a tojást, az olajat, a tejfölt és a sót összekeverjük, és beletépkedjük a réteslapok felét (6 db).
  3. Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, majd jöhet a massza egyik fele, aztán megint két réteslap, majd a keverék másik fele és az utolsó két réteslap.
  4. Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel!
  5. Húsos-gombás burek:
  6. A hagymán megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk.
  7. Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, és a gombás-húsos töltelék egynegyedét eloszlatjuk rajta. Ezután jöhet egy réteg tészta, aztán töltelék... Ezt addig folytatjuk, hogy végül egy réteslap zárja a sort.
  8. Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 432
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 55405
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel a volt Jugoszláv tagállamok mindegyikében megtalálható, és olyan fontos része a helyi gasztronómiának mint a csevapcsicsa vagy a pljeszkavica.

Hozzávalók

A túrós burekhez

A húsos-gombás burekhez

A tepsik előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek