Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burek 4. - túrós és húsos-gombás

Burek 4. - túrós és húsos-gombás
Burek 4. - túrós és húsos-gombás
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel a volt Jugoszláv tagállamok mindegyikében megtalálható, és olyan fontos része a helyi gasztronómiának mint a csevapcsicsa vagy a pljeszkavica.

hozzávalók / 4 adag

A túrós burekhez

A húsos-gombás burekhez

A tepsik előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Túrós burek:

  1. A túrót, a tojást, az olajat, a tejfölt és a sót összekeverjük, és beletépkedjük a réteslapok felét (6 db).
  2. Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, majd jöhet a massza egyik fele, aztán megint két réteslap, majd a keverék másik fele és az utolsó két réteslap.
  3. Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel!

Húsos-gombás burek:

  1. A hagymán megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, és a gombás-húsos töltelék egynegyedét eloszlatjuk rajta. Ezután jöhet egy réteg tészta, aztán töltelék... Ezt addig folytatjuk, hogy végül egy réteslap zárja a sort.
  3. Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel!

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 45 975
elküldve: 19
receptkönyvben: 721
elkészítve: 24/41
Facebookon megjelent: -

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: burek
hasonló kategóriák: pita, bagel, perec, croissant, buci, briós, édes leveles, kifli, zsemle, hamburger-buci

egyéb elnevezések

burek-variációk, túrós burek, húsos burek gombával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taka11
taka11 Wed, 2012-10-03 07:42

Elkészítettem a túrós változatot és nagyon jól sikerült, ízlett a családomnak. Ajánlom mindenkinek.

TeaRoom
TeaRoom / TeaRoom Sun, 2011-04-03 12:29

Szia Kata!
Örülök hogy a kedvedben tudtam járni! Nem is tudtam hogy a romániai magyarok is ismerik. A túrós a klasszikus burek, de ha nem kapsz túrót akkor esetleg próbáld ki a cottage cheese-t, vagy a húsos, gombás töltelékeket!

7pettyes
7pettyes Fri, 2011-04-01 03:14

Jajj de jo hogy fent van ez a recept!!! TeaRoom orok halam :)
Nehany hete ettem eloszor, elotte sohasem hallottam rola.
Miutan kulfoldre koltoztem , Romaniabol erkezett magyaroknal ettem eloszor es ez olyan finom.
Csak az a baj, hogy itt nincs igazi turo , fel ev utan talaltam valamit , amivel helyettesiteni lehet nagyjabol :(
Mondjuk hasonlo van a helyi kajaldakban... spenotos -fetas valami, de az ize hasonlit.
Megegyszer koszi

Udv Kata

TeaRoom
TeaRoom / TeaRoom Mon, 2011-03-28 21:40

Igen nagyon nagy élmény, ha arra nyaralunk általában mindig ez a reggeli egy jó bögre finom jogurttal!

narancsvirág
narancsvirág Sat, 2011-03-26 18:51

Nyáron Horvátországban voltam.(Krnica)Ott ettem bureket.
Frissen, még melegen. Akkor vették ki a kemencéből.
Kedvencem lett.

847
réteslap 2 csomag
tehéntúró 250 g
tojás 3 db
tejföl 3 ek
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
ásványvíz 0.5 dl
réteslap 1 csomag
darált sertéshús 15 dkg
gomba 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ásványvíz 0.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
napraforgó olaj 2 ek