r
Nosalty Logó

Ketchupos tejszínes sajtos csirkemell kuszkusszal

NS
Ketchupos tejszínes sajtos csirkemell kuszkusszal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1296
Kalória
90.6g
Fehérje
118.4g
Szénhidrát
51g
Zsír
544.4g
Víz
291.5g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
36.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1296 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4637.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    2704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    544.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18093 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1296 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9274.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    5408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1088.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1097 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36186 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2181 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket besózzuk, és a kivajazott tepsibe tesszük egymás mellé. A sajtokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, félretesszük.
  2. A ketchupot és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a sajt 3/4-ét, majd ráöntjük a masszát a csirkemellekre. A tepsit alufóliával letakarjuk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig sütjük, közben ellenőrizzük mennyire puhult meg a csirkemell. Miután puhának érezzük, levesszük a folpackot, és a maradék sajtot a tetejére egyenletesen elosztjuk, még 10-15 percig sütjük.
  4. A kuszkuszt kimérjük, egy műanyag tálba tesszük. Annyi vizet felteszünk forrni, hogy a kuszkuszt bőven (2 ujjnyi) ellepje. A vízbe beleteszünk egy húsleves kockát, majd miután felforrt, ráöntjük a kuszkuszra, és azonnal lefedjük!!
  5. 10-15 perc után összekeverjük a kuszkuszt, majd a megsült csirkemellel együtt tálaljuk! Jó étvágyat. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az eredeti receptet innen vettem, és picit átalakítottam, mert így hozta a sors. :) Finom lett így is elsőre! Lehet soknak tűnik első ránézésre a szöveg, de azért írtam ilyen litániát, hogy még könnyebb legyen elkészíteni! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...