Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott szűzérme ketchupos bundában

Rántott szűzérme ketchupos bundában
Rántott szűzérme ketchupos bundában
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel diétás is van a családban, én nem bő olajban sütöm a rántott húst. A szelet alsó fele van csak olajban, lefedve sütöm, amikor megfordítom, pótolom az olajat. Így nincs annyi égett olaj.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsról eltávolítjuk a hártyát, felszeleteljük, klopfoljuk, fűszerezzük, és megkenjük kevés olajjal. Hűtőbe tesszük 1/2 órára.
  2. A tojásból, lisztből és a vízből sűrű palacsinta tésztát készítünk (a vizet fokozatosan adagoljuk). Ezt is fűszerezzük, és hozzáadjuk a ketchupot. Vigyázzunk a sózással, mert a ketchup is sós. 20 percet pihentetjük.
  3. A hússzeleteket belemerítjük a palacsintatésztába, kiemeljük, hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, és forró olajban kisütjük.
  4. A kedvenc köretünkkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 411
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ketchupos rántott hús, rántott szűzérme, rántott sertéshús

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2015-03-14 17:20

Kedves Piroska,

megleltem! Eltettem! Ez is jo kis ötlet, de elöbb a "bubosat" probalom ki, mert az mar a szivemhez nött!

Puszi, Marti

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2015-03-15 09:01

Nem akarom reklámozni a receptjeimet, de ha szeretitek a bélszínt, még van egy receptem beküldve " Töltött bélszín" néven. Csak ötletnek, mert bármivel töltheted. Puszi, Piroska

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-02-23 06:43

Köszönöm szépen Éva. Kell egy kis változatosság, ezért kísérletezem. Kívánok én is szép hétvégét. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-23 11:42

Kedves Piroska!

Igen, így van, kell a változatosság, a megszokott ételben, ételnél is, na de a házilag készített ketchup biztos, megéri a kísérletezést, a bolti,..ott azért nem merészkednék annyira vele...:-)
Köszönjük, ez a hétvége, érdekesnek indult, már tegnap.
Péntek hajnaltól egészen késő délutáni óriási , igazi hatalmas mesebeli nagy pelyhekkel szakadt a hó, elég tekintélyes mennyiség is lett. :-)
Most hajnalban, meg sikeresen elkezdett esni az eső.:-((

Itt az első gólya az országban, elkezdtek nyílni a tavaszi virágok, csiripelnek a madarak, és a macskák a szomszédban, hááááát, minden arra figyelmeztet, mégis csak tudja a természet a dolgát, erőlködött még a tél kicsit, pár nap, esetleg 1-2 hét, de aztán igenis beindul a tavasz!!! :-D
Én várom!!!! :-D

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-23 00:01

:-D , guszta és a ketchup miatt érdekes ízek kombinációja, próbára mentés.:-)
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

679
sertésszűz 45 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 17 dkg
tojás 1 db
víz 2 dl
ketchup 2 ek
napraforgó olaj 2 dl