Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétsajtos-húsos spagetti egyszerűen

Kétsajtos-húsos spagetti egyszerűen
Kétsajtos-húsos spagetti egyszerűen
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen történt, hogy nem volt nyitva a megszokott hentes boltom, máshonnan pedig nem szeretek húst vásárolni, az egyik löncshús márkát ismertem, szerettem is, s így, ezzel kellett valamit kezdenem.....mindenképp, valami húsos spagettit szerettem volna.....ez sült ki belőle :) ......sok ismerősömnek is megtetszett a "történet"......gyors, nem macerás, nagyon finom.....azóta többször készül nálunk, kis családom örömére, mert egyik kedvenc......! :) Ezt lehet variálni! :) 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Lehet az adagokat növelni, mert másnap, de még harmadnap is melegítve nagyon finom - főzéstakarékos tud lenni!

Sokan tartózkodnak az ilyen konzerv hústól, de bátran merem ajánlani - bár, akinek van kedvence az ilyen konzervből, természetesen abból készítse-, mert isteni finom, gyors, egyszerű, s nem drága!

Próbáljátok ki, nem bánjátok meg!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A konzervet egy tálba kiborítjuk, szétnyomkodjuk, a gulyáskrémet, ketchupot - annyit, hogy a massza lágy legyen - és az őrölt borsot hozzáadjuk, jól kikeverjük.
  2. A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, s a húsos masszára öntjük, alaposan összekeverjük vele.
  3. Egy jénai tál (tepsi) alját kivajazzuk a vaj felével - nem kell olyan szép egyenletesen szétkenni, s nem kell liszttel beszórni -, melynek mérete, körülbelül 26x36x6.
  4. A húsos tészta felét beleöntjük, elegyengetjük, a tejföl felét elkenjük rajta, jól beszórjuk a füstölt, reszelt sajttal, a vaj másik felét kis darabokban "elpötyögtetjük" egyenletesen a sajtos rétegen.
  5. Erre öntjük a tészta másik felét, ezt is elegyengetjük, a tejföl másik felével bekenjük, végül a reszelt trappista sajttal egyenletesen beszórjuk.
  6. 150 fokon, először alsó sütéssel, körülbelül 30 percig sütjük, az oldalán picit serceg az étel, így a tészta közötti tejföl és füstölt sajt is "dolgozik", majd légkeverésre állítjuk, s szépen megpirítjuk a tetején lévő sajtot - ahogyan a képen látszik.
  7. Kivesszük, néhány percig állni hagyjuk, majd "kockára" vágva tálaljuk. Az adagot illetően, mindig bajban vagyok, 4-6 adagnak felel meg, de ez sok mindentől függ. Ha marad, lefedve hűtőbe tesszük, melegítve ugyanolyan - ha nem finomabb - finom, mint frissiben.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26x36x6 cm
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 211
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsos spagetti egyszerűen, löncshúsos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

992
löncshús 40 dkg
spagetti tészta 50 dkg
tejföl 660 g
gulyáskrém 0.5 tubus
ketchup 6 ek
bors 0 ízlés szerint
füstölt sajt 15 dkg
trappista sajt 15 dkg
vaj 10 dkg