r
Nosalty Logó

Füstölttarjás-krémsajtos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Füstölttarjás-krémsajtos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1209 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 4829 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 294 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2435.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1209 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.6 g

Zsír

  • Összesen
    341.4 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9743.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1366 mg
  • Nátrium
    6791 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 4829 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyers füstölt tarját puhára főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni. Én este főzöm meg, majd hűlés után hűtőbe teszem saját levében, lefedve, majd, amikor készítem, kiveszem a léből, apróra darabolom. A levét átöntjük abba az edénybe, amiben a tésztát fogjuk kifőzni. Ezt a levet kiegészítjük szükséges mennyiségű vízzel, megkóstoljuk, s a sósságtól függően teszünk bele sót, kifőzzük a tésztát, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, félretesszük.
  2. Egy nagyobb tálba rakjuk a tojások sárgáját - amiben majd minden elfér -, az egyik kis doboz tejfölt, a mascarponét, a borsot és ételízesítőt, alaposan összekavarjuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt füstölt, főtt tarját.
  3. Az így kapott masszához öntjük a kifőtt tésztát, s az olvasztott - de kihűlt - vajat, s összekavarjuk az egészet. A sütőedényt kivajazzuk, bekapcsoljuk a sütőt 200 C fokra, alsó-felső állásra állítva, mire összeállítjuk, felmelegszik. A szétválasztott tojások fehérjét nem teljesen keményre felverjük.
  4. A felvert fehérjéket a krémes tésztával összekavarjuk, a felét a kikent jénaiba (tepsibe) öntjük, a 2. kis doboz tejfölt a dobozában kikavarjuk, majd a tésztára szétpötyögtetjük, végül megszórjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt füstölt sajttal.
  5. Erre öntjük a tészta másik felét, elegyengetjük, majd megszórjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt trappista sajttal. Készen is van, mehet a sütőbe - amikor betesszük, a hőmérsékletet 150 C fokra mérsékeljük….
  6. …..addig sütjük, míg szép színt kap a teteje.....sütőfüggő, így 30-45 perc között lesz készen. Attól a létől, amiben főtt a füstölt hús, különleges ízt kap a tészta. Ha sima vízben főznénk a tésztát, tegyünk a főzővízbe 2 db füstölt ízű ízesítőkockát, meg kevés sót. Nagyon-nagyon finom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes! Mennyei!!!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11971
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 12.

Ajánló

A "főre" meghatározással mindig bajban vagyok, 4-et írtam, de lehet több is, attól függ, ki és mennyit eszik belőle. Az elkészítés idejében nincs benne a füstölt tarja főzési ideje, mivel előző nap megfőzöm - hiszen ki is kell hűlnie, s így praktikusabb, ráadásul ezzel semmi dolgunk nincs, csak feltesszük főni hideg vízben, s ő megfőzi magát! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon egyszerű....nagyon finom....nagyon szeretjük a rakott tésztákat.....saját ötletből született :)......egy kis újdonság......a füstölt tarja főzőlevében kifőzött tészta plusz, különleges, kellemes ízt ad az ételnek.....

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?