Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölttarjás-krémsajtos rakott tészta

Füstölttarjás-krémsajtos rakott tészta
Füstölttarjás-krémsajtos rakott tészta
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű....nagyon finom....nagyon szeretjük a rakott tésztákat.....saját ötletből született :)......egy kis újdonság......a füstölt tarja főzőlevében kifőzött tészta plusz, különleges, kellemes ízt ad az ételnek.....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A "főre" meghatározással mindig bajban vagyok, 4-et írtam, de lehet több is, attól függ, ki és mennyit eszik belőle.

Az elkészítés idejében nincs benne a füstölt tarja főzési ideje, mivel előző nap megfőzöm - hiszen ki is kell hűlnie, s így praktikusabb, ráadásul ezzel semmi dolgunk nincs, csak feltesszük főni hideg vízben, s ő megfőzi magát! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyers füstölt tarját puhára főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni. Én este főzöm meg, majd hűlés után hűtőbe teszem saját levében, lefedve, majd, amikor készítem, kiveszem a léből, apróra darabolom. A levét átöntjük abba az edénybe, amiben a tésztát fogjuk kifőzni. Ezt a levet kiegészítjük szükséges mennyiségű vízzel, megkóstoljuk, s a sósságtól függően teszünk bele sót, kifőzzük a tésztát, hideg vízzel leöblítjük, lehűtjük, félretesszük.
  2. Egy nagyobb tálba rakjuk a tojások sárgáját - amiben majd minden elfér -, az egyik kis doboz tejfölt, a mascarponét, a borsot és ételízesítőt, alaposan összekavarjuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt füstölt, főtt tarját.
  3. Az így kapott masszához öntjük a kifőtt tésztát, s az olvasztott - de kihűlt - vajat, s összekavarjuk az egészet. A sütőedényt kivajazzuk, bekapcsoljuk a sütőt 200 C fokra, alsó-felső állásra állítva, mire összeállítjuk, felmelegszik. A szétválasztott tojások fehérjét nem teljesen keményre felverjük.
  4. A felvert fehérjéket a krémes tésztával összekavarjuk, a felét a kikent jénaiba (tepsibe) öntjük, a 2. kis doboz tejfölt a dobozában kikavarjuk, majd a tésztára szétpötyögtetjük, végül megszórjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt füstölt sajttal.
  5. Erre öntjük a tészta másik felét, elegyengetjük, majd megszórjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt trappista sajttal. Készen is van, mehet a sütőbe - amikor betesszük, a hőmérsékletet 150 C fokra mérsékeljük….
  6. …..addig sütjük, míg szép színt kap a teteje.....sütőfüggő, így 30-45 perc között lesz készen. Attól a létől, amiben főtt a füstölt hús, különleges ízt kap a tészta. Ha sima vízben főznénk a tésztát, tegyünk a főzővízbe 2 db füstölt ízű ízesítőkockát, meg kevés sót. Nagyon-nagyon finom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes! Mennyei!!!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 98
össznézettség: 6 321
elküldve: 4
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarjás tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1205
füstölt tarja 40 dkg
tojás 2 db
mascarpone 25 dkg
tejföl 300 g
füstölt sajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
bors 1 kávéskanál
szarvacska tészta 30 dkg
ételízesítő 5 kávéskanál
vaj 5 dkg
vaj 3 dkg