r
Nosalty Logó

Kerek almáskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kerek almáskalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Kovász

Összesen 562 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Kovász

Összesen 3376 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Kovász

Összesen 153 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 562 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    71 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2355.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 3376 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 153 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Kovász

Elkészítés

Tészta

  1. Első lépés a kovász elkészítése. A langyos, cukros tejben keverjük el az élesztőt, és adjuk hozzá a lisztet. Szépen dolgozzuk össze, és hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 30 percet érni a kovászt.
  2. A tésztához egy nagy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet, majd keverjük benne el a sót, a cukrot és az egy citrom héját. Ezután adjuk hozzá a két tojássárgáját, az olvasztott vajat (ami nem forró!), a megkelt kovászt és a tejet.
  3. Alaposan dagasszuk ki és meleg helyen kelesszük kb. 45 percet, vagy amíg duplájára nem nő. Közben készítsük el a tölteléket. A megmosott, lereszelt almát a gyömbérporral teflonlábasban pároljuk pépesre, majd hűtsük ki.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki. (Ha gondoljuk, a tésztát vékonyan szórjuk meg zsemlemorzsával, így garantáltan nem ázik el a tölteléktől.) Rakjuk rá a kihűlt almapépet, szórjuk meg fahájas cukorral és a kandírozott gyömbérrel vagy mazsolával. A tésztát szorosan tekerjük fel, majd vágjuk le a két végét. Formázzunk koszorút, a közepére rakjuk bele a két kalácsvéget díszítésnek. Tegyük tepsire, majd hagyjuk további 15 percet kelni.
  5. Ezután kenjük le a tojással, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 30 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1551
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még mindig tart otthon a nagy almamánia...:) Egyik szombaton készítettem ezt a finom gyömbéres-almás kalácsot. A tésztája puha és napokig őrzi az állagát, nagyon jó kalácsalap, akár fonottnak, vagy bármilyen más töltöttnek.

Hozzászólások (2)

vanita75

Kedves Medea! Elkészítettem, finom lett. Dagasztás közben jöttem rá-nem gyakran szoktam sütögetni-, hogy nem 25 dkg, hanem 50 dkg liszt szükséges, mert szétfolyik. Szerintem te is így szántad: 25dkg - 25 dkg liszt, fele-fele arányban. További jó recepteket kívánok!

Törölt felhasználó

Kedves Vanita! Köszönöm az észrevételt, javítottam. Mivel a hétvégén újrasütöttem a kalácsot, rájöttem, hogy 40 dkg liszttel és szép, leveg?s tésztát kapunk, így ennyire módosítottam. Szép napot! :)

Csokoládé és rúzs

Szia! El?ször nem értettem...xd A kovászban amúgy sem vagyok otthon, de nem írtad a recept leírásánál, hogy a liszt felét elkevered az éleszt?s tejjel (abba megy gondolom egy kanál cukor hogy felfusson?) és a MARADÉKOT a másik felét szitálod át... A hozzászólással együtt így gondolom, de ha nem bocsi, viszont akkor sem értem, mit?l n?ne meg az éleszt? ha nincs benne cukor, vagy mennyi liszt megy a kovászba:D Köszi el?re is a választ, nagyon érdekel amúgy mert jóóól néz ki ;)

Törölt felhasználó

Szia! Azokból készítjük el a kovászt, ami a hozzávalóknál meg van adva. Azaz: 4 dl tej (langyos) 2 dkg éleszt? 4 dkg finomliszt 1 teáskanál porcukor Ez gyakorlatilag egy el? tészta. A tészta hozzávalóit külön kezeljük és még ahhoz adjuk pluszban a kovászt. Remélem tudtam segíteni. Ha még van kérdés, írj nyugodtan! :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Kovász

Címlapról ajánljuk

További cikkek