r
Nosalty Logó

Mazsolás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mazsolás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 829 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3318 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 281 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 829 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2313.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.3 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3318 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mazsolát 1-2 órán átlangyos vízben áztatjuk.
  2. 1 dl langyos tejbe belekeverünk 1 kk cukrot és 1 ek lisztet. Ebbe morzsoljuk bele az élesztőt. Langyos helyen kb. 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
  3. A lisztet egy mélyebb tálba öntjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a 2 tojás sárgáját, az olvasztott margarint, a porcukrot, a csipet sót ésa felfutott élesztőt. Addig dagasztjuk, míg az edényről, illetve a kezünkről le nem válik.
  4. Konyharuhával lefedve, langyos helyen kelesztjük. (kb 50 perc)
  5. Lisztezett deszkára borítjuk, a tésztát elfelezzük. Egyesével kinyújtjuk (tepsi hosszához igazítva).
  6. Megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával, nyújtófával kicsit belenyomkodjuk és feltekerjük.
  7. Tepsire rakjuk és további 20-30 percig langyos helyen kelesztjük.
  8. Felvert tojással megkenegetjük és előmelegített (175 fokos) sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 86
  • 7 napos nézettség: 452
  • Össznézettség: 59684
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kalács is az esküvőre érkező külföldi rokonság tiszteletére készült. Az almás bögrés mellett ezt is angolra kellett fordítanom. Majdnem lekéstem a fotózással.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek