r
Nosalty Logó

Avokádós toast buggyantott tojással

Coook
Avokádós toast buggyantott tojással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

333
Kalória
12.1g
Fehérje
27.1g
Szénhidrát
20g
Zsír
80.2g
Víz
180g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2605.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    320.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1443 micro
Összesen 1333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. Egy nem túl mély lábosban vizet forralunk.
  2. Közben egy (grill) serpenyőt közepesen magas lángon hevítünk. Meglocsoljuk a kenyerek egyik oldalát ½ - ½ evőkanál olajjal, és a forró serpenyőbe tesszük. Kb. 1 perc alatt megpirítjuk az egyik oldalát, majd meglocsoljuk a maradék olajjal a másik oldalát, megfordítjuk, és azt is megpirítjuk.
  3. A forrásban levő víz alatt lejjebb vesszük a lángot, épp, hogy csak gyöngyözzön. A tojásokat egyesével kis tálba öntjük, majd a óvatosan a vízbe engedjük. Pontosan 3 percig főzzük.
  4. Közben meghámozzuk az avokádót és felszeleteljük.
  5. 3-4 szelet avokádót a kenyérre fektetünk, majd szűrőkanállal kiemeljük a vízből a tojást, és a toast tetejére helyezzük.
  6. Megszórjuk csilipehellyel, sózzuk, borsozzuk, és a tojást kissé megvágva, hogy a sárgája kifolyjon, tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 5 p

És íme a recept, amelynél kevés egyszerűbbet találunk vasárnap reggelire. Négy hozzávaló, kis odafigyelés, és az egyik legjobb tavaszi, szinte hivatalos Húsvéti reggelit ehetjük a napsütésben. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...