Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt túrós batyu 5.

Kelt túrós batyu 5.
Kelt túrós batyu 5.
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobbik lányom imádja a túrós sütiket, de a boltban kapható változatban mindig van mazsola, amit ő nem hajlandó megenni. Így hát elkészítettem neki Anyuci túrós batyuját, mazsola nélkül, amiből bármennyit képes belakmározni.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Kenyérsütőgépben:

  1. Először a meleg tejet öntjük a dagasztótálba a tojásokkal együtt.
  2. Ezután következik a liszt, majd az egyik sarokba a vajat, másikba a cukrot, harmadikba a sót rakjuk. Középre kerül az élesztő.
  3. 1 óra 50 perc alatt "Tészta" programon dagasztja, és keleszti a tésztát a gép.

Kenyérsütő nélkül, hagyományos módon:

  1. A lisztet összekeverjük az élesztővel és a többi száraz alapanyaggal.
  2. Hozzámorzsoljuk a vajat és tojást, lassan adagoljuk a tejet. Kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Miután a tészta megkelt, kicsit átgyúrjuk, és kinyújtjuk. Négyzeteket vágunk ki belőle.
  4. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit, megtöltjük vele a tésztát, batyukat hajtogatunk belőle.
  5. Tojássárgájával megkenjük a batyuk tetejét, és hideg sütőbe rakva kb. 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 31 762
elküldve: 4
receptkönyvben: 541
elkészítve: 25/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Makréla

Mióta szakács: 2010.05.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt túrós táska, Anyuci túrós batyuja

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csankren
csankren Sat, 2016-01-16 13:25

Super recept. Éven óta ezt sütöm. Mindenki a csodájára jár. Osztom a receptet folyamatosan. Köszönöm!

Mizoka91
Mizoka91 Sat, 2012-06-16 20:05

Sziasztok!
Fantasztikus recept, nagyon illatosak és finomak lettek a batyuk. Könnyű a tésztája, szuper a töltelék is. :) Köszönöm a receptet!
Üdv, Mizoka91

Rikk Rita
Rikk Rita Sun, 2012-01-01 14:26

Tökéletes recept! Nagy sikere volt. Ajánlom mindenkinek, próbálja ki!

T
Timcsi / T Sun, 2011-08-14 08:26

Szia Zsanett, köszönöm a válaszodat, nem láttam, hogy nem vagy aktív tag. Azóta már megcsináltam, és nagyon finom. A külsejét még gyakorolnom kell, hogy szebb legyen, de az íze nagyon jó! Ízlett mindenkinek! Köszi, üdv, Timi

T
Timcsi / T Fri, 2011-08-12 12:11

Úgy látom már március óta nem jön válasz a kérdésekre...

T
Timcsi / T Fri, 2011-08-05 18:49

Szia, abban tudnál segíteni, hogy hány cm-re nyújtod a tésztát, és hányszor hányas kockákra vágod ki, és egy harmadik kérdés, hogy hogy hajtogatod? Átlóba a csücsköket és egymásra, vagy hogy? Mert én amikor egy másik recept alapján csinálom, nekem szétcsúszik és nem lesz ilyen kis dundi, pedig én is ilyet szeretnék :) Még ma meg szeretném csinálni, remélem szerencsém lesz és belépsz az oldalra :) Köszi, Timi

crazymary
Makréla / crazymary Sat, 2011-08-13 12:07

Kedves Timi!

Ne haragudj, hogy nem válaszoltam neked azonnal, de amint láthattad nem vagyok már aktív tagja a No Salty-nak,.
Pontosan nem tudom megmondani, hogy mekkorára nyújtom a tésztát, általában ahogy kijön a lépés, nincs kőbe vésve, igény szerint. Attól függ milyen vastag, dundi batyukat szeretnél készíteni. a kockák mérete is attól függ, hogy mekkora batyukat szeretnél. Nálunk a gyerekek a kisebbeket szeretik, a férjem viszont a nagyobbat, amibe jó nagyot lehet harapni. :) Átlagban mondhatjuk, hogy 10x10es négyezteket vágok, de ez nem mindig igaz, és persze akkor sincs semmi, ha nem ekkora lesz, attól még épp olyan finom. :-) A hajtogatás pedig pont úgy megy, ahogy mondtad, a csücsköket szép sorba, és középen kicsit rányomok, hogy ne csússzon szét. Eddig még sosem estek szét.
A lényeg szerintem a kísérletezés, hogy kialakítsd magadnak, ahogy az ízlésednek a legjobban megfelel.
Kívánok sok fincsi túrós batyut nektek! :)
üdv,
Zsanett

nattyka
jana / nattyka Wed, 2011-07-27 10:54

Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne.
Megsütöttem már többször, minden tökéletes eddig, de most felmerült egy kérdés. Szombat hajnalban indulunk nyaralni és szívesen vinnék frissen. A kérdésem az, hogy ha pénteken bekészítem a tepsibe, akkor reggelig kibírja? Reggel sütném meg, hogy mire indulunk, kisüljön.
Vélemények?
Köszönöm a segítségetek előre is!

enczne
enczne Fri, 2011-07-08 21:59

Sziasztok! Ez a hideg sütőbe helyezés, ez tényleg így van? Én eddig mindig minden sütinél előmelegítettem. Kérlek segítsetek, holnap szeretném megsütni. Köszi!

csillucic
L. Csillu / csillucic Fri, 2011-06-10 13:32

 Szia Zsani!

Most sütöttem meg a sütiket!
Az első tepsi még melegen elfogyott :-). Nagyon finom, könnyű a tésztája! Köszi a receptet!
Csillu

Hajni087
Hajni / Hajni087 Thu, 2011-03-03 21:44

Szia Zsani!
Ki szeretném próbálni a túrós batyut nagyon jól néz ki:-)Egy kérdésem lenne kb.hány darab jön ki belőle?Mekkora négyzeteket vágtál ki körülbelül?Válaszodat előre is köszönöm!

nemtalalt
Nemtalalt / nemtalalt Thu, 2011-01-20 13:04

Szia!
Nagyon köszönöm én is a receptet! Nagyon finom! Anyukám és a fiam kedvéért, akik nem szeretik a tejtermékeket, sütésálló lekvárral sütöttem néhány darabot. Nagyon ízlett nekik is. :-)
Kriszta

crazymary
Makréla / crazymary Tue, 2011-01-25 09:38

Kedves Kriszta!
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és megírtad nekem! Na persze a legnagyobb "dicséret" hogy ízlett is! :)
További jó sütést-főzést kívánok!
Üdv az egész családodnak!
Zsani

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-08 11:04

Nagyon köszönöm ezt a nagyon finom túrós süti receptet. Valójában én kicsit több szárított élesztőt tettem bele, vékonyabbra nyújtottam és kisebb négyzeteket vágtam és a túró töltelékkel egy ügyes kis batyu lett a végén. Nem lehet abba hagyni, főleg amíg langyos. Jó szívvel ajánlom minden kedves ismeretlen barátunknak. A Füzesi család

savanyad
savanyad Fri, 2010-11-05 10:30

Jól értem, hogy a tésztába csak 1 tojássárgája kell? A 7dkg száraz élesztő az hány dkg sima élesztőnek felel meg?

köszi

crazymary
Makréla / crazymary Fri, 2010-11-05 15:21

Kedves Savanyad!
A tésztához 3 tojássárgája kell, 7 g száraz élesztő pedig 25 g frissnek felel meg.
Remélem tudtam segíteni és jól fog sikerülni!
Üdvözöllek:
Zsani

crazymary
Makréla / crazymary Fri, 2010-11-05 15:18

Kedves Sztaniszilvi78!
Nagyon örülök, hogy ízlett, és hogy megírtad nekünk!
További jó sütést-főzést kívánok,
üdvözlettel:
Zsani

lulesz
lulesz Thu, 2010-09-23 14:52

Szia. A fél doboz tejfölt, ugye kis dobozra értetted? Ki szeretném próbálni...

crazymary
Makréla / crazymary Thu, 2010-09-23 15:14

Kedves lulesz!
Remélem még időben írok. Igen, kis doboz tejfölre gondoltam, de nem kell pontosan betartani a mennyiségeket, készítsd nyugodtan saját ízlésed szerint, a lényeg, hoyg ne legyen folyós a töltelék, csak krémes. De majd meglátod, kísérletezz bátran.
Jó sütögetést és köszi, hogy kipróbálod a receptem.
Üdv,
Zsani

méhecske
méhecske Thu, 2010-09-23 14:29

A tojásfehérjék lezárt dobozban elállnak a hűtőben:) isteni krémes lehet belőle, ha összejön 7 darab. Majd a napokban felteszem a saját készítésű krémesem, ami a manóim szerint finomabb, mint a cukrászdában! Ráadásul félóra alatt kész!:)
Zsani, isteni a batyud, köszi:)

crazymary
Makréla / crazymary Thu, 2010-09-23 15:11

Kedves méhecske!
Köszi a tippet, eddig idegenkedtem a tojásfehérjék tárolásától, de az ötleted miatt lehet, hogy kipróbálom. Mindenképp tedd fel a receptet, nagyon várom, imádjuk a krémest, főleg , ha nem bonyolult! :-)
Köszi, hogy írtál!!!
Szép napot!
Zsani

Scooby
Scooby Mon, 2010-09-13 10:03

Kedves Crazymary!

Csak szupereket tudok írni. Csoda finom lett. Nekem kicsit több túró fogyott, mert extrán töltöttem.:)
A párom pedig a sütőre tapadva várta, hogy mikor sül meg... :):)
Egy adagból alig maradt. Mindenkinek ajánlom, nagyon nagyon köszi.

Üdv: Scooby

Scooby
Scooby Sun, 2010-09-12 13:07

A tészta összeállítása és állaga is szuper. Egyenlőre sül. Csodás illatok. Egy kérdésem lenne.
Azt a sok maradék fehérjét mire szoktad felhasználni? Köszi....

crazymary
Makréla / crazymary Sun, 2010-09-12 15:24

Szia Scooby!
Remélem végül a süti is finom lett, nemcsak az illat volt csodás!:-)
Kérdésedre válaszolva, nem szeretem a pazarlást, mégsem szoktam lefagyaztani a tojásfehérjéket, pedig le lehetne. Itt a No Salty-n is van jó néhány recept, ami ötletet adhat ezeknek a felhasználására. pl. Petra Sajtlepénye, Zit gyönyörű Cukrász krémese, vagy van egy szimpatikus Babapiskótás krémes recept is, szóval lehet válogatni.
Lehet, hogy a jövőben én is elkezdem lefagyasztani..
üdv:
Zsani

Anzsalej
Anzsalej Sun, 2010-09-05 16:15

Nagyon finom és könnyű, valóban sokáig puha maradó tésztája van! Ajánlom mindenkinek ezt a kelt tészta receptet!

crazymary
Makréla / crazymary Sun, 2010-09-12 11:31

Kedves Anzsalej!
Köszönöm kedves szavaidat, örülök, hogy ízlik és szívesen ajánlod receptemet másoknak is.
További jó sütögetést kívánok:
Zsani

crazymary
Makréla / crazymary Sun, 2010-09-05 14:29

Kedves Olga,
Tiétek az elismerés, hogy elkészítettétek!:-)
Köszi, hogy írtál, további jó sütögetést!
üdv,
Zsani

bibuka
bibuka / bibuka Thu, 2010-06-03 17:41

Ma ebédre megcsináltam,és nagyon-nagyon finom lett. Tökéletes recept,szerintem a boltban simán megállná a helyét, egyszóval nekünk nagyon ízlett!!! Köszönjük a receptet! üdv: bibuka

crazymary
Makréla / crazymary Thu, 2010-06-03 20:44

Köszönöm, hogy ezt mondod, úgy örülök! Mi is nagyon imádjuk így ezt a túrós batyut, el sem lehet rontani, jó sok túróval tényleg megállná a helyét! :-)
További jó sütögetést nektek!
üdv: Zsani

1285
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 5 dkg
cukor 7 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tej 2.5 dl
1 csipet
tojássárgája 1 db
tehéntúró 35 dkg
tejföl 85 g
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 1 marék