Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha sajtos pogi Grétitől

Puha sajtos pogi Grétitől
Puha sajtos pogi Grétitől
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán nyolcszor is elkértem drága nagynénémtől tuti túrós pogácsa receptjét, de valahogy minduntalan elhagytam valahol. Pár évvel ezelőtt, amikor mostani lakásunkba költöztünk, szomszédasszonyom, Klári, egy tál frissen sült sajtos pogival lepett meg. Nemrégiben pedig megkaptam a kinyomtatott receptet is. Ugyan nem túrós, hanem sajtos, de a legfinomabb és legpuhább, amit valaha ettem, ezért Klárikát nagynéném nyomdokaiba léptettem.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ebből a mennyiségből kb. 4-5 tálca pogácsát tudunk kisütni. Alkalmas vendégfogadásra, hétvégi nyugodt reggelekre, amikor nincs kedvünk még kibújni az ágyból, hogy a gyerekeknek reggelit adjunk, vagy hétközbeni idő átvészelésre, amikor az iskoláskorúak hazaérnek a suliból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet margarinnal, tejföllel, egy egész tojással és egy fehérjével, sóval összemorzsoljuk.
  2. Közben az élesztőt tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd az egészet jól összegyúrjuk, minimum egy órára, maximum egy napra hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Többszöri nyújtás-hajtogatás következik, végül egy centisre nyújtjuk a tésztát, és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a formákat.
  4. Tojássárgával kenjük, és reszelt sajttal szórjuk a tetejüket.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a nyers tésztát, majd előmelegített, 200 fokos sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Jó étvágyat hozzá!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 42x40x4 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 82 358
elküldve: 67
receptkönyvben: 1 640
elkészítve: 106/122
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, sajttal szórt pogácsa, pogi sajtosan

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edde
edde Tue, 2015-10-13 23:36

Köszönöm a recepted! Nagyon finom lett a pogim. Egy picit több lisztet vett fel a tészta, de ez persze függ a tojás méretétől, meg a tejföl sűrűségétől, szóval erre lehetett számítani. A megadott sómennyiség tökéletesen elég. Én egy picivel megtoldottam, mert utálom a sótalan pogácsát. Nem kellett volna.

almacsutka18
almacsutka18 Tue, 2015-02-24 20:22

Kedves Gréti! Kicsit kísérleteztem a tésztával. Lett belőle természetesen pogácsa is, de mivel nagyon vékonyra is lehet nyújtani mindenfélével megtöltöttem: maradék virsli, kolbász, sonka. Kis batyuk lettek belőle. Egy részét reggelre hagytam és frissen sütöttem meg a családnak. Aztán bezsebeltem a dicséreteket.... :-)

Manyu1
Manyu1 Sat, 2014-08-30 14:10

3 hete akadtam a receptedre, már háromszor sūtöttem meg azóta. A családom nagy pogi kedvelő! Nem sūtöttem talán csak egyszer pogácsát egész életemben. Ez a nagyi feladata volt, s azzal nehéz versenybe szállni, de itt ez a tuti recept, a végeredmény olyan, mint a mamié szokott lenni. Nagyon hálás vagyok neked, köszönöm! :)

nagynono
nagynono Fri, 2014-06-06 14:43

Kedves Gréta !
Életem legfinomabb sajtos pogiját sütöttem ma a recepted alapján ( pedig nem vagyok fiatal, és mögöttem van néhány pogácsa recept ). Istenien puha és végre se sós, se sótlan, általában ezen buktam el. Köszönöm

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-09-01 09:09

Kedves nagynono!
Jaj, de kedves vagy, hogy írsz és hogy ízlett a pogácsa! Én meg csak most láttam meg a hozzászólásod, úgyhogy most köszönöm, hogy írtál és nagyon örülök neked! Gréti

Bea-68
Bea-68 Sun, 2014-02-23 12:57

Megsütöttem, finom lett :) Kevés volt a tejfölöm, mellé tömlős krémsajtot tettem, mert az volt itthon, nem rontott rajta. Köszi a receptet :)

bannus
bannus Mon, 2014-01-27 15:09

Nagyon szimpatikus a recept,a hajtogatással kapcsolatban kérdezném, hogy azt hogyan kell, még nem készítettem hajtogatott tésztát?

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-01-27 15:41

Szia bannus! A tésztát kb. egy 50x50 cm-es lappá nyújtod, félbe hajtod és megint félbe. Utána kezded újból laposra, szögletesre az előző méretűre nyújtani. Elég kétszer megismételni a folyamatot. Így már elég magasra feljön a tészta a sütés folyamán. A nyújtás előtt ne felejtsd el belisztezni a deszkát és a tésztára is szórj egy keveset, hogy ne ragadjon a nyújtófához. Remélem, segítettem! Ha bármi más kérdésed akad, írj! Üdv, G

Chrissie
Chrissie Tue, 2014-01-21 13:54

Karácsonykor kerestem pogácsa receptet, mivel nagyon szorított az idő, kép és kommentek alapján ráböktem egyre. A legjobb választás volt! Isteni finom! Puha, omlós.. tökéletes! :) Azóta már többször megsütöttem, mindig nagy sikere van! Köszi a receptet :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2014-01-21 15:46

Szuper! Jó ezt hallani, hogy másnak is ugyanannyira jól sikerül és ugyanannyira ízlik egy étel, aminek a receptjét feltöltöttem. Köszönöm a kedves hozzászólást és egészségetekre! G

DoraFood
DoraFood Wed, 2013-12-11 11:31

Ez a számomra tökéletes pogácsa recept! Gyors, könnyű és isteni finom puha lett! Már elkészítettem körülbelül 20szor és csak meg szerettem volna köszönni. :) Most készítem először gluténmentes lisztből, kíváncsi leszek! :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2013-12-11 13:33

Szia Dóra!
Fantasztikus, nagy öröm ez nekem. Remélem, gluténmentes változatban is szuperál a recept. Üdv! Gréti

Beldam
Beldam Fri, 2013-10-25 17:46

szia Gréti !

Mennyiszer kellene hajtogatni, és közte mennyi a pihenőidő ??

Köszi
Beldam :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sat, 2013-10-26 17:57

Szia Beldam! Én háromszor hajtogatom és bevallom, nem szoktam várni nagyon sokat, mert nálunk "azonnali felhasználás van" és eléggé sietnem kell vele, amikor meglátják, hogy készítem. Ha neked van időd, akkor biztosan jó ha vársz vele egy kicsit. Üdv, Gréti

Petereva_
Petereva_ Sun, 2013-10-13 20:33

Nagyon finom lett, és nagyon puha is. Nekem gázsütőm van, abban nem szabad "aranybarnára" sütni, csak addig, hogy a sajt piruljon egy kicsit. kb. 20-25 perc.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2013-10-13 17:34

bárcsak ott lehettem volna, akkor tudnám, hogy mit javítsunk rajta! ha beteszed egy tálba és letakarod, akkor sem puhul meg? az a helyzet, hogy ennek egyből puhának kell lennie..., üdv, Gréti

Pista39
Pista39 Mon, 2013-09-30 18:05

Írnám, hogy milyen jó, de a moderátor nem engedné!
Kösz: Pista :-)

KJ
KJ Sat, 2013-09-14 21:47

A 4 gram élesztő gondolom 4 deka. :)

cricri
cricri Wed, 2013-09-11 21:35

A tésztába is és a tetejére is tojásfehérjét írtál..!

736
finomliszt 70 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 2 dl
tojás 2 db
tej 1.5 dl
élesztő 4 dkg
cukor 1 teáskanál
5 kávéskanál
sajt 25 dkg