Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-túrós pogácsa ahogy Edit készíti

Sajtos-túrós pogácsa ahogy Edit készíti
Sajtos-túrós pogácsa ahogy Edit készíti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom pogácsa. Egy jó gulyásleves után, vagy éppen vendégvárásra is kiváló.

hozzávalók / 8 adag

A pogácsához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
  3. 40 percet kelesztjük, egy konyharuhával letakarjuk.
  4. A megkelt tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, bevagdossuk, tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Sütőpapírral fedett nagy tepsire sorakoztatjuk a kiszúrt pogácsákat. 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
  6. Mennyei finom, puha, omlós pogácsa. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30×35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 019
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós sajtos pogi, trappista sajtos túrós pogácsa, reszelt sajtos túrós pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

468
élesztő 3 dkg
cukor 2 késhegynyi
tej 50 ml
finomliszt 40 dkg
1 teáskanál
tehéntúró 20 dkg
trappista sajt 10 dkg
tojás 1 db
vaj 15 dkg
tojás 1 db
trappista sajt 10 dkg