Nosalty Logó

Kelt hájas kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Kelt hájas kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 1744 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 6973 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 425 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1744 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    375.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3263.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801.4 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    249 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 6973 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 425 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hájat a liszttel, az ecettel összemorzsoljuk. Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. Az egészet egy csipet sóval és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Jól gyúrható, lágy tészta legyen, ha kemény, tegyünk bele még egy kis tejet.
  2. A duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
  3. 8 gombócot csinálunk belőle, és külön külön kinyújtjuk. Mindegyiket 8 felé vágjuk, a szélesebb felét töltjük, a két sarkát behajtjuk, és feltekerjük.
  4. Forró sütőbe tesszük (200 fok légkeverésnél). Elég hamar megsül, fehér marad, nem pirul.
  5. Mikor kisült, még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.
  6. Tölthetjük: lekvárral, gesztenyével, mákkal, dióval. Dió és máktöltelékhez: a három tojásfehérjét felverjük, és a cukrozott diót, vagy mákot belekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 30781
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nyinyinagyi 31 recept

Édesanyám receptje, nálunk minden évben volt és van disznóvágás, nagyon szeretjük a hájas tésztákat, nagyon sokfélét sütök belőle. Nem tudom kereskedelmi forgalomban hol lehet hájat kapni, de aki hozzájut, próbálja ki, mert nagyon finom.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

De jóóóóóóóóóóóóóóó!Gyerekkorom nagy kedvence:)Mindenképp meg fogom sütni:)Köszönöm

Nyinyinagyi

Kedves GondaG! Nagyon örülök, hogy örömet okozhattam, jó sütést! Nyinyi

Törölt felhasználó

mi is nagyon szeretjük minden évben sütünk mi is Még mogyorókrémest is szoktam a gyerekeknek

Törölt felhasználó

nogyon finom, de meg a 2* adag se volt eleg nepes csaladunknak :))))) ajanlott 3 - 4 * :))

mao77

Életem els? hájas sütije, és nagyon jó lett! :-) Nem mondom hogy mindegyik kifli formájú lett, de az íze a lényeg! Köszönöm szépen a receptet!!!!

Nyinyinagyi

Örülök, hogy sikerült, a hájas tészta szeret önálló életet élni, de tényleg az íz a fontos!

Ollocska

Kedves Nagyi! Mar tobbektol kerdeztem, es azt mondtak a vlasz nemleges, de azert Teged is megkerdezlek. Lehet a disznohajat kivaltani liba v. kacshajjal? Koszonom! Ollocska

Nyinyinagyi

Kedves Ollocska! A válasz t?lem is nemleges, a két hájnak egész más az állaga, ha a kacsahájat kiolvasztod folyékony zsiradék lesz bel?le ami nem keményedik meg. A disznóhájat kiolvasztva zsír lesz bel?le ami kih?lve szilárd halmazállapotú marad. Emiatt a különbség miatt nem jó a kacsaháj. Ne félj a disznóhájtól, ez a süti nagyon finom! üdv: Nagyi

Ollocska

Kedves Nagyi! Koszonom kedves valaszod. A diszno hajat-hust ismerem milyen, de jelenleg vallasi megfontolasokbol mar evek ota nem eszem. Sajnos tudom milyen finom. :D Neha elgondolkodom, hogy vajon mikor nem fog hianyozni? Mostanaban mar csak fustolt dolgok (pl. bacon, prosciutto) illetve a suteskor a haj vagy a zsir hianyoznak. A hus a szaga miatt mar inkabb taszit, mint vonz. Meg egyszer koszonom. :) Ollocska

Törölt felhasználó

Imádom a hájas kiflit, ezt a receptet választottam, köszönöm!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.