r
Nosalty Logó

Kelt hájas kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Kelt hájas kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 1744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 6973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    375.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3263.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801.4 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    249 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 6973 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hájat a liszttel, az ecettel összemorzsoljuk. Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. Az egészet egy csipet sóval és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Jól gyúrható, lágy tészta legyen, ha kemény, tegyünk bele még egy kis tejet.
  2. A duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
  3. 8 gombócot csinálunk belőle, és külön külön kinyújtjuk. Mindegyiket 8 felé vágjuk, a szélesebb felét töltjük, a két sarkát behajtjuk, és feltekerjük.
  4. Forró sütőbe tesszük (200 fok légkeverésnél). Elég hamar megsül, fehér marad, nem pirul.
  5. Mikor kisült, még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.
  6. Tölthetjük: lekvárral, gesztenyével, mákkal, dióval. Dió és máktöltelékhez: a három tojásfehérjét felverjük, és a cukrozott diót, vagy mákot belekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 36100
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt hájas kifli
Nyinyinagyi 31 recept

Édesanyám receptje, nálunk minden évben volt és van disznóvágás, nagyon szeretjük a hájas tésztákat, nagyon sokfélét sütök belőle. Nem tudom kereskedelmi forgalomban hol lehet hájat kapni, de aki hozzájut, próbálja ki, mert nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!