Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elzászi káposztás metélt

Elzászi káposztás metélt
Elzászi káposztás metélt
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűsége ellenére meglepően ízletes étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy korsó hideg sör jól csúszik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát bő vízben készre főzzük.
  2. Az apróra kockázott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a jól kimosott savanyú káposztát is, amivel néhány percig együtt pároljuk.
  4. Felöntjük a fehérborral és a levessel, és hozzáadjuk a borókát, szegfűszeget és a babérleveleket.
  5. Lassú tűzön kb. 25 percig pároljuk, amíg a lé el nem fő róla teljesen. A végén kicsit meg is pirítgathatjuk.
  6. Közben a zsíros füstölt szalonnát kockára, a húsosabbat csíkokra vágjuk.
  7. A kétfajta szalonnát külön-külön zsírjára pirítjuk.
  8. A zsírosabbik kockákat összeforgatjuk a káposztával, a tésztával és 1-2 ek szalonnából kisült zsírral.
  9. Tányérra szedjük, és a tetejét megszórjuk a húsos szalonnacsíkokkal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás tészta, fehérboros-savanyú káposztás szélesmetélt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-04-10 15:16

Ó, Szaszy! Eszembe juttattad a "choucroute alsacienne" összes zamatát. Nem tudom, ismered-e ezt a savanyú káposztás egytálételt, mindenféle finom főtt, füstölt husival, kolbásszal, valamint főtt burgonyával. Mennyit ettem annak idején belőle! 4 évig egy strasbourgi székhelyű cégnél dolgoztam, és ott rendszeresen ezt az ételt szolgálták fel a vendégeknek. Szóval most hazamegyek, illetve először boltba, veszek savanyú káposztát, borókabogyót és maradék húsvéti sonkával felturbózva megcsinálom ezt a remek kis tésztát!
Üdv,
Viki

Szaszy
Szaszy / Szaszy Tue, 2012-04-10 19:34

Örülök, hogy a recepttel sikerült hozzájárulnom egy kis nosztalgiázáshoz! :) Nem ismerem az általad említett ételt, de a leírt hozzávalók alapján csak szuper lehet, hmm.. Imádom az ilyen jellegű fogásokat! Remélem ezt a tésztát is hasonlóan ízletesnek találod majd! :) Üdv: Szaszy

1061
tagliatelle 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
savanyú káposzta 40 dkg
fehérbor 3 dl
zöldség alaplé 3 dl
borókabogyó 4 db
szegfűszeg 2 db
babérlevél 2 db
füstölt szalonna 30 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
disznózsír 1 ek