Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás kocka Nerovedova konyhájából

Káposztás kocka Nerovedova konyhájából
Káposztás kocka Nerovedova konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom egyik kedvence a káposztás kocka. Édesanyám gyakran készítette nekünk. Ha valaki kevésbé édesszájú, akkor hagyja el a cukrot pirításkor és tálaláskor őrölt borssal szórja meg, hiszen úgy is nagyon finom. Nálunk megosztott a család... édesapám és a hugaim cukorral szeretik, édesanyám borsosan, én pedig mindkét verzióban. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, lesózzuk és félretesszük. A tésztát kifőzzük.
  2. A káposztát kicsavarjuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, rádobjuk a kicsavart káposztát és szép lassan pirítjuk. Kis idő elteltével hozzáadunk egy kevés cukrot, és készre pirítjuk.
  3. Ha a káposzta már jó, akkor hozzáöntjük a kifőzött tésztát és azzal is átpirítjuk kicsit.
  4. Cukorral megszórva tálaljuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 925
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztás tészta, káposztás cvekedli, tészta pirított káposztával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dallam'75
dallam'75 Tue, 2018-01-16 20:18

Előkészület 10 perc? Még aprítóval is több :( Már 20 percnél járok a pirításnál és még halvány barna szine sincs :( Egyáltalán mitől lesz sötétbarna? Cukor mennyiség?

578
káposzta 1 közepes fej
tészta 500 g
sertészsír 1 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint