Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roppanós tojás

Roppanós tojás
Roppanós tojás
23 perc / előkészület: 20 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A  személyes kedvencem! Bármilyen körettel tálalható, legyen saláta, zöldségkrémek, burgonya, rizs, amit csak szeretünk!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, a császárszalonnát, és a zsírszalonnát, ledaráljuk. Összekeverjük a sóval, borssal, köménnyel, az apróra vágott fokhagymával és a nagyon finomra vágott petrezselyemmel.
  2. A tojásnak vizet rakunk fel főni, mikor lobog a víz, belerakjuk a tojásokat, pontosan 1,5 percre, azonnal jégbe rakjuk, hogy a tojás sárgája nehogy megfőjön. Nagyon-nagyon óvatosan megpucoljuk, hogy nehogy a tojás szét folyjon, hiszen éppen csak egy külső burok keletkezett a 1,5-2 perces főzés alatt.
  3. A masszát a tenyerünkbe kiterítjük. Egy olyan fél maréknyi adagot. Nem kell ,hogy nagyon vastag legyen, majd belehelyezzük a tojást, és belebugyoláljuk. Ne teljes gömbbé formáljuk, inkább olyan tojás formájúra.
  4. A húsos masszába bugyolált tojásokat panírozzuk. (liszt, tojás, panko) A panírozáshoz panko morzsát használunk, hogy igazán ropogós legyen a bundája. A bepanírozott tojásokat hűtőbe tesszük. Olajat forrósítunk, annyit, hogy a tojásokat bőven ellepje mikor beletesszük őket!
  5. A tojásokat pontosan 3 percig sütjük. A tojásaink akkor tökéletesek, ha szétvágjuk és folyik a tojássárgája. Ez több okból is jó, hiszen a köretet is szaftosabbá teszi, és a megsült húsmasszának is ad egy pici pikantériát!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 982
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Otti

Mióta szakács: 2014.02.23.
19 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skót
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tojásos fasírt, tojástöltelékes sertésfasírt, fasírtgolyó tojással töltve, panírozott fasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1308
tojás 10 db
sertésoldalas 1 kg
császárszalonna 30 dkg
kenyérszalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 2 bögre
panko 2 bögre