r
Nosalty Logó

Kelkáposzta-főzelék Katrin konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katrin
Kelkáposzta-főzelék Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 121 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3189.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    2488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1488.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 604 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát megtisztítjuk, a vastag szárrészt levágjuk, majd csap alatt átmossuk. Utána kockákra vágjuk. A krumplit megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, s berakjuk egy lábasba a kelkáposztát és a krumplit is.
  2. Felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, rászórjuk a sót, a köménymagot, s forrásig nagy lángon hagyjuk. Majd ha felforr, akkor lerakjuk takarékra, rátesszük a fedőt, s kb. 20 percig főzzük. Közben néha megkeverjük, s megnézzük, hogy mennyire puhult meg a krumpli, mivel a kelkáposzta az nagyon hamar megpuhul, a krumplit kell leellenőrizni.
  3. Közben az étolajat és a lisztet belerakjuk egy kisebb lábosba, s világos rántást készítünk belőle. Ha elkészült, elzárjuk alatta a gázt, s fokhagymanyomón összetörjük a fokhagymát, majd belerakjuk a rántásba, s jól elkeverjük.
  4. Ha már megpuhult a krumpli, akkor a főzőléből öntünk kb. 2 dl-t a rántásra, s jól elkeverjük, majd az egészet a kelkáposztára öntjük. Addig keverjük, míg csomómentes lesz, s még forraljuk kb. jó 5 percet, közben kevergetjük, hogy le ne égjen.
  5. Megkóstoljuk, ha elég sós, akkor el is készültünk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 36747
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 26.

Ajánló

Főzelékekhez vagy fasírtot, vagy rántott húst szoktunk enni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

1-2 hetente főzök főzeléket, mert nagyon szeretjük a főzelékeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

10 zöldséges egytálétel sajttal a főszerepben

A sajtot magában, nyúlósan, ragacsosan, sütve, pirítva, mártogatósan, minden formájában imádjuk! Egy sajttal tuningolt egytálételnél pedig kevesebb jobb dolgot kívánhatnánk ebédre. Szemezgessetek az alábbi sajttal készült ételekből és készítsétek el kedvenceteket!