r
Nosalty Logó

Sárgarépás vagdalt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csóti Heni
Sárgarépás vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 279 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1112 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 279 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2381.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11798 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 1112 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    635 micro
  • β-karotin
    1513 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát megpucoljuk, és lereszeljük, a vöröshagymát is lereszeljük.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt répát, a lereszelt vöröshagymát, kicsit összekeverjük.
  3. Majd megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a petrezselymet, pici borsot, szükség szerint a szezámlisztet, hogy kicsit jobban összeálljon a massza. Jól összegyúrjuk.
  4. Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral. Belehelyezzük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Lehet cipót formálni belőle, pici vizet önteni egy tepsi aljára, és úgy megsütni, csak akkor pótolni kell alatta folyamatosan a vizet. (Én inkább a sütőpapíros változatot használom, a család így szereti.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12x22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11191
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

Gyorsan elkészíthető és paleoban is elfogadott vagdaltat akartam készíteni. Kipróbáltam, és amióta így készítem, a férjem mindig így kéri ebédre. Köret lehet hozzá szabadon választott. Paleosok is fogyaszthatják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek