Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás vagdalt

Sárgarépás vagdalt
Sárgarépás vagdalt
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető és paleoban is elfogadott vagdaltat akartam készíteni. Kipróbáltam, és amióta így készítem, a férjem mindig így kéri ebédre. Köret lehet hozzá szabadon választott. Paleosok is fogyaszthatják.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát megpucoljuk, és lereszeljük, a vöröshagymát is lereszeljük.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk a reszelt répát, a lereszelt vöröshagymát, kicsit összekeverjük.
  3. Majd megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a petrezselymet, pici borsot, szükség szerint a szezámlisztet, hogy kicsit jobban összeálljon a massza. Jól összegyúrjuk.
  4. Egy kenyérformát kibélelünk sütőpapírral. Belehelyezzük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Lehet cipót formálni belőle, pici vizet önteni egy tepsi aljára, és úgy megsütni, csak akkor pótolni kell alatta folyamatosan a vizet. (Én inkább a sütőpapíros változatot használom, a család így szereti.)

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 12x22 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 495
elküldve: 7
receptkönyvben: 448
elkészítve: 11/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paleo fasírt, répás fasírt szezámlisztből

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bendzsoka
Bendzsoka Sun, 2014-02-02 18:58

Kedves Heni!

Ma megsütöttem a vagdaltat, bár szezámmag és pertezselyem nem volt itthon, így azok kimaradtak. Viszont a közepébe tettem keményre főzött tojást. Nagyon finom volt. Az egész családnak ízlett. Köszönöm a receptet.

Üdvözlettel:

Bendzsoka

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Mon, 2013-01-14 14:09

Szia Loila! Én szezámmagot szoktam venni és kávédarálón daráltam le...egész finomra is lehet, de durvábbra is attól függ, mi a recept. Viszont még régebben szezámmaglisztet rendeltem neten egy ismerőstől abból főzöcskéztem néha kitartott egy darabit. De jó a darált is én kávédarálón daráltam.

loila
loila / loila Tue, 2013-01-08 20:42

Szia!
Nagyon tetszenek a receptjeid. Egy kérdésem van. Milyen darálóval darálod a szezámmagot, hogy liszt legyen belőle? Köszönöm a válaszodat! V

Lois
Lois Wed, 2012-08-01 13:05

Kiprobaltuk nagyon finom, koszonom szepen a receptet...

279
darált sertéshús 50 dkg
1 csipet
tojás 1 db
sárgarépa 2 db
szezámliszt 1 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej