r
Nosalty Logó

Kekszszalámi aszalt áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kristyán Fanni
Kekszszalámi aszalt áfonyával
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 786 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4711 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 786 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 4711 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 496 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként olvasszuk fel a vajat, majd rakjuk félre kihűlni, hogy amikor hozzáadjuk a keverékhez, már hideg legyen. Ezután törjük össze a kekszet, de figyeljünk arra, hogy hagyjunk benne nagyobb darabokat is. A magvakat szintén felaprítjuk.
  2. Egy tálba elkezdhetjük összekeverni a hozzávalókat. Mehet bele az összetört keksz, a cukor, majd a felolvasztott étcsokoládé. Jöhetnek a magok, a szintén összetört mandula és pisztácia.
  3. Hozzáadjuk a kakaóport, a rumot, és a végén az aszalványt, ez esetben a vörös áfonyát, majd jól összekeverjük.
  4. Amikor már a massza összeállt, elővesszük a folpackot és rúd alakban rákanalazzuk a szalámi töltelékünket. A fóliát szorosan összecsomagoljuk, a tölteléket pedig elhengergetjük. Több réteg fóliába csomagoljuk be a süteményt, hogy semmiképp se szakadjon szét. A két végét összecsavarjuk, csipesszel rögzíthetjük, hogy ne jöjjön szét, egy tálcára fektetjük, és irány a hűtő. A legjobb, ha egész éjszakára bent hagyjuk.
  5. Amikor kivesszük a hűtőből a kekszszalámit, hagyjuk egy kicsit a pulton szobahőmérsékletűre melegedni. Ezután porcukorral meghintjük és akár be is vonhatjuk valamilyen csomagolóanyaggal, hogy még inkább szalámira hasonlítson. Óvatosan szeletelve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 104
  • Össznézettség: 6473
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 18.

Receptkategóriák

Kekszszalámi aszalt áfonyával
Kristyán Fanni 15 recept

Ne csak kekszet rakj a szalámiba, töltsd tele minden jóval! Szabadon variálhatod mind a magvak, mind az aszalványok összetételét, a döntés a tiéd. Ebbe a receptbe vörös áfonya, mandula és pisztácia került, hogy a látvány is elég változatos legyen.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.