r
Nosalty Logó

Kekszszalámi aszalt áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kristyán Fanni
Kekszszalámi aszalt áfonyával
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 786 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4711 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 496 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 786 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2610.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 4711 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 496 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként olvasszuk fel a vajat, majd rakjuk félre kihűlni, hogy amikor hozzáadjuk a keverékhez, már hideg legyen. Ezután törjük össze a kekszet, de figyeljünk arra, hogy hagyjunk benne nagyobb darabokat is. A magvakat szintén felaprítjuk.
  2. Egy tálba elkezdhetjük összekeverni a hozzávalókat. Mehet bele az összetört keksz, a cukor, majd a felolvasztott étcsokoládé. Jöhetnek a magok, a szintén összetört mandula és pisztácia.
  3. Hozzáadjuk a kakaóport, a rumot, és a végén az aszalványt, ez esetben a vörös áfonyát, majd jól összekeverjük.
  4. Amikor már a massza összeállt, elővesszük a folpackot és rúd alakban rákanalazzuk a szalámi töltelékünket. A fóliát szorosan összecsomagoljuk, a tölteléket pedig elhengergetjük. Több réteg fóliába csomagoljuk be a süteményt, hogy semmiképp se szakadjon szét. A két végét összecsavarjuk, csipesszel rögzíthetjük, hogy ne jöjjön szét, egy tálcára fektetjük, és irány a hűtő. A legjobb, ha egész éjszakára bent hagyjuk.
  5. Amikor kivesszük a hűtőből a kekszszalámit, hagyjuk egy kicsit a pulton szobahőmérsékletűre melegedni. Ezután porcukorral meghintjük és akár be is vonhatjuk valamilyen csomagolóanyaggal, hogy még inkább szalámira hasonlítson. Óvatosan szeletelve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 110
  • 7 napos nézettség: 1597
  • Össznézettség: 30259
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 18.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Kekszszalámi aszalt áfonyával
Kristyán Fanni 86 recept

Ne csak kekszet rakj a szalámiba, töltsd tele minden jóval! Szabadon variálhatod mind a magvak, mind az aszalványok összetételét, a döntés a tiéd. Ebbe a receptbe vörös áfonya, mandula és pisztácia került, hogy a látvány is elég változatos legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek