r
Nosalty Logó

Kéksajtos kenyérpuding

eztettem
Kéksajtos kenyérpuding
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kéksajtos változathoz

A cheddaros- sonkás változathoz

452
Kalória
25.4g
Fehérje
40g
Szénhidrát
19.4g
Zsír
63.6g
Víz
149g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kéksajtos változathoz

A cheddaros- sonkás változathoz

Összesen 452 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kéksajtos változathoz

A cheddaros- sonkás változathoz

Összesen 1357 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A kéksajtos változathoz

A cheddaros- sonkás változathoz

Összesen 175 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1741.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 452 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5224.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1290 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    2778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 1357 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A kéksajtos változathoz

  1. A felkockázott kenyeret kivajazott tűzálló tálba tesszük.
  2. A tojásokat enyhén felverjük, összekeverjük a tejjel, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot (az alternatíva menüpont összetevői is ekkor, ha nem a kéksajtos változat készül), és az egészet ráöntjük a kenyérkockákra.
  3. Egész éjszakára hűtőbe tesszük (hogy a kenyérnek legyen ideje a folyadékot magába szívni).
  4. Másnap sütés: 50 perc, 170 fok (az utolsó 10 percben levesszük a fedőt róla, hogy megpiruljon a teteje).
  5. Amikor kész, gyönyörűen felpuffad (hívják felfújtnak is őt). Ez az állapot kb. 3 percig tart, aztán összeesik. Az íze ugyanolyan jó, de már sokkal kevésbé fotogén.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez egy elképesztően nagy őszi kalóriabomba, de annyira jó, hogy az ember hajlamos megfeldkezni arról a 8000 kalóriáról, amit nagy hirtelen magába töm.

További receptek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...