Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kéksajtos kenyérpuding

Kéksajtos kenyérpuding
Kéksajtos kenyérpuding
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy elképesztően nagy őszi kalóriabomba, de annyira jó, hogy az ember hajlamos megfeldkezni arról a 8000 kalóriáról, amit nagy hirtelen magába töm.

hozzávalók / 3 adag

A kéksajtos változathoz

  • 22 dkg kenyér (3 napos, 1,5 cm-es szeletekre vágva, héjastól, majd kockázva)
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 5 dkg kéksajt (lehet dupla mennyiség is, attól függően, ki mennyire szereti/mennyire erős a sajt)

A cheddaros- sonkás változathoz

  • 5 dkg cheddar sajt (lehet dupla mennyiség is)
  • 5 dkg sonka (vékonyra csíkozva, ízlés szerinti mennyiségben)
  • petrezselyem ízlés szerint (friss)

ajánlat

A tej-tojás keverékbe akármilyen zöldfűszer, sajtféle, húsféle kerülhet - vagyis nemcsak a harmadnapos kenyér lényegül át, hanem minden egyéb maradék is a hűtőből. Igazán szerethető darab ő.

Max. salátát kíván még maga mellé.

Meg 2 deci fehérbort.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott kenyeret kivajazott tűzálló tálba tesszük.
  2. A tojásokat enyhén felverjük, összekeverjük a tejjel, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot (az alternatíva menüpont összetevői is ekkor, ha nem a kéksajtos változat készül), és az egészet ráöntjük a kenyérkockákra.
  3. Egész éjszakára hűtőbe tesszük (hogy a kenyérnek legyen ideje a folyadékot magába szívni).
  4. Másnap sütés: 50 perc, 170 fok (az utolsó 10 percben levesszük a fedőt róla, hogy megpiruljon a teteje).
  5. Amikor kész, gyönyörűen felpuffad (hívják felfújtnak is őt). Ez az állapot kb. 3 percig tart, aztán összeesik. Az íze ugyanolyan jó, de már sokkal kevésbé fotogén.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 570
elküldve: 2
receptkönyvben: 124
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos egytál kenyérből, sós kenyérfelfújt, kéksajtos egytál szikkadt kenyérből

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

449
kenyér 22 dkg
tej 3 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
kéksajt 5 dkg
cheddar sajt 5 dkg
sonka 5 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint