Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas kenyérpuding

Vajas kenyérpuding
Vajas kenyérpuding
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első hallásra furcsának tűnhet. De amint megkóstoltuk az első falatot, nem fogjuk elhinni, hogy ez a finomság régi, szikkadt kenyérből készült. A felső réteg eszméletlenül finom: ropogós, kalács ízéhez hasonló kenyér, megpirult dió és mazsola. A következő rész miatt nevezhető pudingnak: a tej, a tejszín és a tojás közreműködésével mennyei puding született a kenyérből, és mindezt a fahéj remek íze koronázza. Nem csak nagyon finom, hanem megmentjük a száraz kenyeret is. Mitöbb, királyi köntösbe öltöztetjük. 

Bár kissé átgondolva, a recept a Blikk Nők Konyha 2014. márciusi számából való.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: ha szeretnénk, áztassuk a mazsolát kevés rumba vagy konyakba, mielőtt a kenyérre szórjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenjünk ki vajjal egy tűzálló tálat. A kenyérszeleteket vágjuk átlósan félbe, rendezzük el a tálban, és osszuk el rajta a puha vajat.
  2. Hintsük meg a mazsolával és a durvára vágott dióval úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle.
  3. Keverjük habosra a tojásokat, a tejszínt, a tejet, a cukrot és az őrölt fahéjat.
  4. Locsoljuk a keveréket a mazsolás-diós kenyérre, majd pihentessük 15 percig, hogy a folyadékot magába szívhassa.
  5. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütő középső részén 45 percig. Akkor jó, ha szép aranyszínű, és a tejszínes keverék kissé megszilárdult.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 378
elküldve: 2
receptkönyvben: 101
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kenyérfelfújt mazsolával és dióval, tejszínes kenyérfelfújt, kenyérpuding szikkadt kenyérből, Bread and butter pudding dióval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2014-12-23 18:17

Most sül :) Mivel éppen a naaagy karácsonyi sütikészítés közepén vagyok, ezért a háromnapos kalácsom volt az alap, beleborítottam némi maradék mézes aszalt szilvát és egy kis rumot is, de már olyan illatok jönnek a sütőből, hogy megbolondulok, alig bírom kivárni, mire készen lesz, biztos, hogy nagyon finom. Köszönöm ezt a jó kis maradékmentő tippet.

693
vaj 5 dkg
toast kenyér 6 szelet
mazsola 5 dkg
dió 5 dkg
tojás 4 db
habtejszín 3 dl
tej 3 dl
cukor 7.5 dkg
fahéj 1 csipet