Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bread and butter pudding Eletke konyhájából

Bread and butter pudding Eletke konyhájából
Bread and butter pudding Eletke konyhájából
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajttorta után a Bread Pudding, amit nagyon kedvelünk.

UK-ból származik, a GOOD HOUSEKEEPING receptes magazinból.

Éttermekben ez nagyon felkapott desszert, fagyival, vagy egyszerűen lecsurgatják egy kis tejszínnel.

Főleg akkor készítem, amikor sok a szikkadt kenyér.;-)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Eltávolítjuk a kenyérhéjat, majd vékonyan megkenjük vajjal, és kicsi kockákra vágjuk.
  2. Kivajazzuk a tepsit (15x20). Tojásokat a 75 g cukorral, vaníliával és tejszínnel felverjük, ráöntjük a kenyérre, és megszórjuk mazsolával.
  3. Hagyjuk 30 percig állni, és megszórjuk a tetejét a maradék 25 g cukorral.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon, vízgőzben sütjük. (Nagyobb tepsibe vizet öntünk, hogy félig ellepje a belehelyezett kis tepsit.) 1-1,5 óráig sül.
  5. Tálalhatjuk lekvárral, vanília jégkrémmel vagy rumos vaníliasodóval is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15x20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 496
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Eletke

Mióta szakács: 2013.06.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Bread and Butter Pudding azaz a legegyszerűbb kenyérfelfújt, vaníliás kenyérfelfújt, kenyérpuding

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

547
kenyér 250 g
vaj 25 g
habtejszín 580 ml
tojás 4 db
vanília 3 db
cukor 100 g
mazsola 1 marék