r
Nosalty Logó

Bread and butter pudding Eletke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eletke
Bread and butter pudding Eletke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 548 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 273 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 548 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    229.3 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3926.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    292 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 3288 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Eltávolítjuka kenyérhéjat, majd vékonyan megkenjükvajjal, és kicsi kockákra vágjuk.
  2. Kivajazzuka tepsit (15x20). Tojásokat a 75 g cukorral, vaníliával és tejszínnel felverjük,ráöntjüka kenyérre, és megszórjukmazsolával.
  3. Hagyjuk30 percig állni, és megszórjuka tetejét a maradék 25 g cukorral.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon, vízgőzben sütjük. (Nagyobb tepsibe vizet öntünk,hogy félig ellepje a belehelyezett kis tepsit.)1-1,5 óráig sül.
  5. Tálalhatjuklekvárral, vanília jégkrémmel vagy rumos vaníliasodóval is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x20
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3894
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bread and butter pudding Eletke konyhájából
Eletke 5 recept

A sajttorta után a Bread Pudding, amit nagyon kedvelünk. UK-ból származik, a GOOD HOUSEKEEPING receptes magazinból. Éttermekben ez nagyon felkapott desszert, fagyival, vagy egyszerűen lecsurgatják egy kis tejszínnel. Főleg akkor készítem, amikor sok a szikkadt kenyér.;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.