r
Nosalty Logó

Fokhagymakrémleves cipóban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fokhagymakrémleves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5996.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    2457 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt fokhagymagerezdeket vágjuk apróra, afelforrósított margarinban forgassuk át,majd fűszerezzük, és öntsük fel kb. 1 dl vízzel (annyi vízzel, hogy éppen ellepje).
  2. Amikor puhák a hagymák, botmixerrel pépesítsük, majd forraljuk össze a tejszínnel. Vigyázzunk, mert könnyen kifut.
  3. Ha felforrt, akkor szórjuk meg ízlés szerint petrezselyemmel.
  4. Közben a cipóknak félig vágjuk le a tetejét, hogy „kinyitható” legyen.
  5. Szedjük ki a kenyérbelsőt (ez jó lesz pl. fasírtba, aminek a receptjét megtaláljátok a blogomon), és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben kb. 180 °C-on süssük átaddig, míg a tetején a sajt szép barna nem lesz.
  7. Így el is készült a tányérunk, melyben a levest reszelt sajttal megszórva szervírozzuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 22 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 77486
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor először készítettem ilyet, kisfiam nagyon mókásnak találta az „ehető tányérban” szervírozott levest. Ettük már „sima tányérban” is, de a frissen sült „cipótányérnak” nincs párja. Gyorsan elkészül, laktató és nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek