Fokhagymakrémleves 7.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
5g fokhagyma7 kcal
-
5g teavaj36 kcal
-
50g tej28 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
200
Kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
21g fokhagyma28 kcal
-
20g teavaj143 kcal
-
200g tej112 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
799
Kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
5.4g fokhagyma7 kcal
-
5.2g teavaj37 kcal
-
51.8g tej29 kcal
-
11.7g finomliszt42 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25.9g sajt91 kcal
Összesen
206
Kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
200
Kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2083.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 924 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 452 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
799
Kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
206
Kcal
Hozzávalók
-
20 g teavaj
-
2 dl tej
-
3 evőkanál finomliszt
-
0.5 kk fehér bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A fokhagymagerezdeket miután megtisztítjuk, törővel összenyomjuk. De késsel is össze lehet préselni őket, ha nincs törő.
- A kevéske vajat (nekem ez a 20 g vaj egy 100 g-os teavajból vágott 3 db 0,5 cm vastagságú szelet) egy lábasba felteszünk olvasztani, és mikor megolvadt, egyből rászórjuk az összetört fokhagymát. Alacsony lángon pirítjuk, és ott állunk mellette, elég sűrűn kevergetjük, mert nagyon hamar megpirul. Akkor öntjük fel 8 dl vízzel, mikor kezd enyhén barnulni a fokhagyma, de nem szabad megpirítani. Ha felöntöttük vízzel, megsózzuk, és rászórjuk a fehérborsot (ízlés szerint). Nagy lángon főzzük.
- Míg forraljuk a levest, a lisztet simára kikeverjük a tejjel.
- Ha felforr a leves, akkor a lisztes tejet beleöntjük a forró levesbe. Ezután megint megvárjuk, hogy felforrjon, és kevergetjük még kicsit (kb. 1 percig), várva, hogy krémessé sűrűsödjön a levesünk. (Mi nem szeretjük, ha túl sűrű lesz, ezért a lisztből csak 3 ek-lal adok hozzá, de ha ez nem elég valakinek, akkor tegyen hozzá bátran több lisztet.)
- A levest forrón, gőzölögve merjük tányérba, és rászórunk egy kis marok reszelt trappista sajtot. Így tálaljuk, azonnal fogyasztjuk.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 826
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 282042
- Feltöltés dátuma: 2011. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17522 recept
Nagyon szeretjük a fokhagymát minden formában, de ebben a levesben adja ki szinte majdnem a legjobban az ízét. Egyszerű és mégis olyan finom, hogy egy tányér sosem elég belőle. :)
Hozzászólások (20)
Tetszik, hogy nem kell hozzá tejszín ;)
Se leveskocka... :)
Kezd? szakács vagyok, úgyhogy lenne pár (lehet, hogy marhaságnak hangzó) kérdésem. Teavaj helyett lehet 65-68%-os vajat is használni? És ha igen, akkor abból mennyit? Másik meg az lenne, hogy a tej-liszt rántást kell melegíteni, vagy hidegen kell összedolgozni, és utána mehet a levesbe? A választ el?re is köszönöm! Izabella
Szia Izabella! A vaj lehet ilyen is, amit írtál, és a mennyisége maradhat a teavajéval megegyez?. Bár én még csak teavajjal készítettem, mert más vajat nem is használok, de szerintem nyugodtan készítheted azzal is, a lényeg, hogy a fokhagymának legyen miben megbarnulnia. A lisztet én hideg tejjel szoktam kikavarni és ha simára kavartam, akkor öntöm hozzá a forró leveshez. De a lisztet meleg, vagy akár forró tejjel is ki lehet simára kevergetni, mert az sem kapja össze. (A tejfölnél kell vigyázni, mert azt a forró összekapja és azt el?ször hideggel kell... De ez ebben nincs, csak úgy megjegyeztem :) ). Jó f?zögetést! Üdv, WM
Köszönöm a gyors választ! Majd jelentkezem, ha elkészítettem. (:
Ez valóban isteni jó leves. Én is szoktam f?zni ilyet, annyi módosítással, hogy én kenyérszeleteket pirítok, majd a mikróban lapkasajtot olvasztok rá. Ezt a sajtos-pirított kenyérszeletet rakjuk a tányérba és rámerjük a forró levest. Isteni.
Szia! Már ettük úgy is, hogy vajas kifliszeleteket pirítottam és ráolvasztottam a reszelt trappista sajtot, majd rátettem a levesre, mint egy kis csónakot. Úgy is nagyon finom, de nálunk így az igazi. :) Üdv, WM
nagyon finom lett a leves!Én még kis vegetát tettem bele
Szia Caryna! Örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett. Vegetát én sosem, semmiben nem használtam és nem is fogok. Nem szeretem, mert elveszi az igazi ízeket. Szerintem vegeta nélkül is próbáld ki! :) Üdv, WM
nekem így kicsit víziz? volt, azért tettem bele.De nem volna rossz, ha leszoknék a vegetáról, mert elég egészségtelen....
Köszönöm a receptet, megcsináltam, finom lett. Életem els? krémlevese...:)
Szia! Köszi a visszajelzésed! Jót választottál, mert viszonylag könny? leves. Örülök, hogy ízlett. Üdv, WM
Ohmy, ohmy... Kiskorom óta van egy kedvenc éttermem, ahol manapság sajnos már nem adnak ilyen krémlevest, ezért vadásztam valamit. És l?n: ez a második próbálkozásom, bolondítva kis tejszínnel, jó f?szeresen... asszem rátaláltam. Köszönöm a receptet, ez embertelenül finom! :)))
Köszi szépen a visszajelzésed! Egészségedre! :)
Isteni lett!!
Szia! Köszi a receptet, egyszer?, könnyen elkészíthet? és nem utolsó sorban nagyon finom! :) Ui: Hogy mindig sikerüljön finomat f?zni : http://t7.hu/0604
Nagyon finom!
H????...Isteni lett! Pofon egyszer? recept, és egyetemista pénztárcához van szabva, szerencsére minden volt itthon. Sajna feleztem az adagot, féltem, hogy sok lesz, mivel csak magamnak készítettem. Tévedtem, kevés, a héten még f?zni kell szerintem, olyan finom lett. Margarinon pirítottam a fokhagymát, és mikor ráöntöttem a vizet, ott úszkált a margarin, azt hittem elrontottam, de szerencsére jó lett, így minden szuper, köszönöm a receptet!
Egészségedre! :) Örülök, hogy rátaláltál. Kb. ennyire szeretem én is, hogy szinte mindig kevés lesz, ha ezt f?zök. Jó tanulást mellé! Nem csak az egyetemisták pénztárcájához, hanem az idejéhez is alkalmazkodik. :) Üdv, WM
Nagyon finom lett! En egy kis piritott szeletelt mandulat is hozzaadtam es osszturmixoltam a vegen.
Nos, én elvileg nem szeretem a krémleveseket. Most ez megváltozott, mióta a te recepted alapján elkészítettem magamnak ezt a levest :) Nagyon finom volt :) üdv: BeePoo
Megcsináltam, kicsit változtattam rajta. A fokhagyma pirítás utolsó egy percében tettem bele általam készített sóban eltett "vegetát", meg egy pici ágról lemorzsolt friss rozmaringlevélkéket. Tej helyett tejszínt használtam. Tálaláskor pirítós kenyér került a tányérba füstölt sajttal megszórva. Nagyon finom lett!
Szia! Összesen nem szoktam egy percig pirítani a fokhagymát, mert olyan hamar megbarnul. A vegetától szerintem zöldség íze lesz, a rozmaring meg teljesen más ízvilágot kölcsönöz neki. A tejszínr?l nem is beszélve. Így szerintem nem csak kicsit változtattál a levesen. :) De örülök, hogy ebb?l kiindulva a végeredmény tetszett neked. Üdv, WM
Az elobb elkeszitettem.Mindent a recept szerint.ISTENI FINOM LEVES.2 tanyerral vagtam be belole. Kellemes volt a lisztes habarassal,kellemesen csalodtam,mert finom selymes levest kaptam,ugyanugy mintha tejszinnel lett volna. koszonom szepen ezt a finom receptet.
Kedves Zsóka! Örülök a visszajelzésednek. Mi is éppen ezért szeretjük. Természetesen egy tányérral mi sem érjük be... Üdv, WM