Nosalty Logó

Fokhagymakrémleves 7.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fokhagymakrémleves 7.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 200 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 799 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 200 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    924 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 799 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymagerezdeket miután megtisztítjuk, törővel összenyomjuk. De késsel is össze lehet préselni őket, ha nincs törő.
  2. A kevéske vajat (nekem ez a 20 g vaj egy 100 g-os teavajból vágott 3 db 0,5 cm vastagságú szelet) egy lábasba felteszünk olvasztani, és mikor megolvadt, egyből rászórjuk az összetört fokhagymát. Alacsony lángon pirítjuk, és ott állunk mellette, elég sűrűn kevergetjük, mert nagyon hamar megpirul. Akkor öntjük fel 8 dl vízzel, mikor kezd enyhén barnulni a fokhagyma, de nem szabad megpirítani. Ha felöntöttük vízzel, megsózzuk, és rászórjuk a fehérborsot (ízlés szerint). Nagy lángon főzzük.
  3. Míg forraljuk a levest, a lisztet simára kikeverjük a tejjel.
  4. Ha felforr a leves, akkor a lisztes tejet beleöntjük a forró levesbe. Ezután megint megvárjuk, hogy felforrjon, és kevergetjük még kicsit (kb. 1 percig), várva, hogy krémessé sűrűsödjön a levesünk. (Mi nem szeretjük, ha túl sűrű lesz, ezért a lisztből csak 3 ek-lal adok hozzá, de ha ez nem elég valakinek, akkor tegyen hozzá bátran több lisztet.)
  5. A levest forrón, gőzölögve merjük tányérba, és rászórunk egy kis marok reszelt trappista sajtot. Így tálaljuk, azonnal fogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 341
  • Össznézettség: 264402
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a fokhagymát minden formában, de ebben a levesben adja ki szinte majdnem a legjobban az ízét. Egyszerű és mégis olyan finom, hogy egy tányér sosem elég belőle. :)

Hozzászólások

Bettike0930

  Tetszik, hogy nem kell hozzá tejszín ;)

Boglargica

Se leveskocka... :)

Gercuj Izabella

Kezd? szakács vagyok, úgyhogy lenne pár (lehet, hogy marhaságnak hangzó) kérdésem. Teavaj helyett lehet 65-68%-os vajat is használni? És ha igen, akkor abból mennyit? Másik meg az lenne, hogy a tej-liszt rántást kell melegíteni, vagy hidegen kell összedolgozni, és utána mehet a levesbe? A választ el?re is köszönöm! Izabella

Törölt felhasználó

Szia Izabella! A vaj lehet ilyen is, amit írtál, és a mennyisége maradhat a teavajéval megegyez?. Bár én még csak teavajjal készítettem, mert más vajat nem is használok, de szerintem nyugodtan készítheted azzal is, a lényeg, hogy a fokhagymának legyen miben megbarnulnia. A lisztet én hideg tejjel szoktam kikavarni és ha simára kavartam, akkor öntöm hozzá a forró leveshez. De a lisztet meleg, vagy akár forró tejjel is ki lehet simára kevergetni, mert az sem kapja össze. (A tejfölnél kell vigyázni, mert azt a forró összekapja és azt el?ször hideggel kell... De ez ebben nincs, csak úgy megjegyeztem :) ). Jó f?zögetést! Üdv, WM

Gercuj Izabella

Köszönöm a gyors választ! Majd jelentkezem, ha elkészítettem. (:

Törölt felhasználó

Ez valóban isteni jó leves. Én is szoktam f?zni ilyet, annyi módosítással, hogy én kenyérszeleteket pirítok, majd a mikróban lapkasajtot olvasztok rá. Ezt a sajtos-pirított kenyérszeletet rakjuk a tányérba és rámerjük a forró levest. Isteni.

Törölt felhasználó

Szia! Már ettük úgy is, hogy vajas kifliszeleteket pirítottam és ráolvasztottam a reszelt trappista sajtot, majd rátettem a levesre, mint egy kis csónakot. Úgy is nagyon finom, de nálunk így az igazi. :) Üdv, WM

Törölt felhasználó

nagyon finom lett a leves!Én még kis vegetát tettem bele

Törölt felhasználó

Szia Caryna! Örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett. Vegetát én sosem, semmiben nem használtam és nem is fogok. Nem szeretem, mert elveszi az igazi ízeket. Szerintem vegeta nélkül is próbáld ki! :) Üdv, WM

Törölt felhasználó

nekem így kicsit víziz? volt, azért tettem bele.De nem volna rossz, ha leszoknék a vegetáról, mert elég egészségtelen....

Ardnax0

Köszönöm a receptet, megcsináltam, finom lett. Életem els? krémlevese...:)

Törölt felhasználó

Szia! Köszi a visszajelzésed! Jót választottál, mert viszonylag könny? leves. Örülök, hogy ízlett. Üdv, WM

Carrieke

Ohmy, ohmy... Kiskorom óta van egy kedvenc éttermem, ahol manapság sajnos már nem adnak ilyen krémlevest, ezért vadásztam valamit. És l?n: ez a második próbálkozásom, bolondítva kis tejszínnel, jó f?szeresen... asszem rátaláltam. Köszönöm a receptet, ez embertelenül finom! :)))

Törölt felhasználó

Köszi szépen a visszajelzésed! Egészségedre! :)

Törölt felhasználó

Isteni lett!!

Törölt felhasználó

Szia! Köszi a receptet, egyszer?, könnyen elkészíthet? és nem utolsó sorban nagyon finom! :) Ui: Hogy mindig sikerüljön finomat f?zni : http://t7.hu/0604

Törölt felhasználó

Nagyon finom!

Törölt felhasználó

H????...Isteni lett! Pofon egyszer? recept, és egyetemista pénztárcához van szabva, szerencsére minden volt itthon. Sajna feleztem az adagot, féltem, hogy sok lesz, mivel csak magamnak készítettem. Tévedtem, kevés, a héten még f?zni kell szerintem, olyan finom lett. Margarinon pirítottam a fokhagymát, és mikor ráöntöttem a vizet, ott úszkált a margarin, azt hittem elrontottam, de szerencsére jó lett, így minden szuper, köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Egészségedre! :) Örülök, hogy rátaláltál. Kb. ennyire szeretem én is, hogy szinte mindig kevés lesz, ha ezt f?zök. Jó tanulást mellé! Nem csak az egyetemisták pénztárcájához, hanem az idejéhez is alkalmazkodik. :) Üdv, WM

Bogyovere

Nagyon finom lett! En egy kis piritott szeletelt mandulat is hozzaadtam es osszturmixoltam a vegen.

Törölt felhasználó

Nos, én elvileg nem szeretem a krémleveseket. Most ez megváltozott, mióta a te recepted alapján elkészítettem magamnak ezt a levest :) Nagyon finom volt :) üdv: BeePoo

Kobra

Megcsináltam, kicsit változtattam rajta. A fokhagyma pirítás utolsó egy percében tettem bele általam készített sóban eltett "vegetát", meg egy pici ágról lemorzsolt friss rozmaringlevélkéket. Tej helyett tejszínt használtam. Tálaláskor pirítós kenyér került a tányérba füstölt sajttal megszórva. Nagyon finom lett!

Törölt felhasználó

Szia! Összesen nem szoktam egy percig pirítani a fokhagymát, mert olyan hamar megbarnul. A vegetától szerintem zöldség íze lesz, a rozmaring meg teljesen más ízvilágot kölcsönöz neki. A tejszínr?l nem is beszélve. Így szerintem nem csak kicsit változtattál a levesen. :) De örülök, hogy ebb?l kiindulva a végeredmény tetszett neked. Üdv, WM

Törölt felhasználó

Az elobb elkeszitettem.Mindent a recept szerint.ISTENI FINOM LEVES.2 tanyerral vagtam be belole. Kellemes volt a lisztes habarassal,kellemesen csalodtam,mert finom selymes levest kaptam,ugyanugy mintha tejszinnel lett volna. koszonom szepen ezt a finom receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Zsóka! Örülök a visszajelzésednek. Mi is éppen ezért szeretjük. Természetesen egy tányérral mi sem érjük be... Üdv, WM

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk