r
Nosalty Logó

Amarettós panna cotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Amarettós panna cotta
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A panna cottahoz:

A málnaszószhoz:

Összesen 388 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A panna cottahoz:

A málnaszószhoz:

Összesen 1552 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A panna cottahoz:

A málnaszószhoz:

Összesen 225 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 388 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    447 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 1552 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A panna cottahoz:

A málnaszószhoz:

Elkészítés

A panna cottahoz:

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tejszínt a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjával felfőzzük, kb. 3 percig főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, és hozzákavarjuk az amarettót és a mandula aromát. Majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint.
  4. A masszát sűrű szitán átszűrjük, majd 4 pohárba öntjük. Letakarva kb. 5 órára hűtőbe tesszük.
  5. A málnaszószhoz a málnát a porcukorral és narancslével pürésítjük. Sűrű szitán átszűrjük. A málnaszószt elosztjuk a panna cottára, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2726
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A panna cottat tálalhatjuk málnaszósz helyett kevés étkezési keményítővel besűrített fahéjas szilvakompóttal és durvára vágott karamellás mandulával is.

Hozzávalók

A panna cottahoz:

A málnaszószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!