r
Nosalty Logó

Kefirkovászos kamut lisztes kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kefirkovászos kamut lisztes kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 390 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1555 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 390 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4706.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 1555 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kefirt és 2 púpozott evőkanál kamut lisztet csomómentesre keverjük. 3 napig konyhapulton pihentetjük napi keveréssel. A nyári melegben enyhén szárazabb és sötétebb színű kéreg képződik rajta, amit visszakeverhetünk a keverékbe. Belül buborékos lesz. Az élesztő illat egyértelmű bizonyíték arra, hogy kész van.
  2. A kefires keverékhez hozzáöntjük a vizet, és csomómentesre keverjük.
  3. A lisztet bögrénkként adjuk hozzá. A második bögrével belekeverjük a sót is. Csak addig gyúrjuk, míg összeáll. Csak szilikon spatulát használok erre. A kamut liszt gluténtartalma nagyon alacsony, így ha túlgyúrjuk, nem fog megkelni.
  4. Egy éjszakán át letakarva pihentetjük.
  5. A sütőt előmelegítjük 240 Celsius fokra a sütőedénnyel, és fedőjével a sütőben (vagy a legmelegebbre, amit a sütő képes produkálni). Fél órán át hagyjuk az edényt a sütőben, hogy átforrósodjon. Egy kávéskanál búzadarát szórunk az edény aljára, ami meggátolja, hogy a kenyér az edénybe ragadjon. A megkelt tésztát az edénybe kaparjuk szilikon spatulával. Az edény fedőjét ráillesztjük, és a forró sütőbe tesszük. A sütőt 200 Celsius fokra átállítjuk. 45 percig sütjük. A sütőből kivéve a fedőt félretesszük, és hagyjuk hűlni. A kenyér szélét elnyomkodjuk az edény szélétől. Ha annyira kihűlt, hogy megfoghatjuk az edényt, a kenyeret kiborítjuk. Ha még mindig ragad, várjunk 5 percet, és próbáljuk újra. Rácson hűlni hagyjuk, ami órákig eltarthat. Csak miután teljesen kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 14
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 3906
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 26.

Ajánló

Az egyik kedvencem a rozskenyér után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kamut lisztet Olaszországban farró-nak hívják, egy ősi gabonát újra termesztő cég pedig khorasan néven illeti. Usika részletesebben ismerteti a kamut liszt tulajdonságait a kamut  keksz receptjében. Puha héjú, kovászos kenyér. A belseje nedves a kamut liszt magas fehérjetartalma miatt. A bögrém 2 dl-es. A kerámia sütőedényem 14 cm átmérőjű és 10 cm magas a fedővel együtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek