r
Nosalty Logó

Kefíres lángos 1.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Kefíres lángos 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A sütéshez

A tetejére

Összesen 1573 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A sütéshez

A tetejére

Összesen 9437 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A sütéshez

A tetejére

Összesen 336 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2853.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1573 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.6 g

Zsír

  • Összesen
    587.9 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    244 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    167 g
  • Koleszterin
    1235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17122.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    462 mg
  • Kálcium
    2831 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    3273 mg
  • Nátrium
    10084 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    819.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    844 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 9437 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

A sütéshez

A tetejére

Elkészítés

A tészta hozzávalói

  1. Az élesztőt felfuttatom a langyos kefírben.
  2. Elkeverem benne a tojásokat, a sót.
  3. Végül hozzáöntöm a lisztet is és jól összedolgozom.
  4. Akkora tálba teszem, hogy legyen helye duplájára kelni. Fóliával letakarom az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetem.
  5. Előkészítek 2 db alufóliadarabot. Pici olajat cseppentek mindkettőre, amit a tenyeremmel szétkenek rajta. Letépek a tésztából egy kisebb maréknyi darabot. A kezemben gömbölyítem. Ráteszem a tésztagolyót az egyik alufólia közepére, ráhelyezem a másik fóliát az olajos felével lefelé. Tenyérrel lapítom, majd így a két olajos fólia között kinyújtom kerek formára és vékonyra. Lehúzom róla az alufóliákat. Szépen elválik. Az alufólia olajozását minden egyes darabnál megismétlem.
  6. Felhevített, forró olajban világos-aranysárgára sütöm a lángos mindkét oldalát. Miközben sül az egyik lángos, kinyújtom a következőt. Így nagyon jól lehet haladni. Az olajból kiemelve papírtörlőre teszem, hogy a felesleges olajat ne szívja magába.
  7. Fokhagymával bedörzsölöm a tetejét. Megsózom.
  8. Tejföllel, reszelt sajttal tálalom. Természetesen ízlés szerint lehet tuningolni más feltétekkel is. Csak annyit süssünk, amennyit frissen elfogyasztunk! A tészta akár 5 napig is eláll a hűtőben!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 89
  • 7 napos nézettség: 723
  • Össznézettség: 363543
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kefíres lángos 1.
Szintia 89 recept

Messze nem olyan olajos, mint egyes bódékban sütött lángos! Nálunk gyakran készül!:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Szintia! Lenne egy kérdésem. Kelesztem melegben és utána irány a h?t?? Butácska kérdés.. Bocsi Köszönöm a választ Dudi. :)

Szintia

Szia Dudi! Miután elkészítetted a tésztát, egy nagy tálba rakod, letakarod és máris h?t?be teszed éjszakára. Reggelre szépen megkel!;) Szintia

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszod Szintia. Gondoltam de inkább megkérdeztem. Most gyúrtam meg,olyan kellemes tapintású a tésztája. Kiváncsi leszek rá. Majd elmesélem milyen volt ;) Dudi

Szintia

Biztos, ami biztos!:)) Sok sikert! Szintia

Törölt felhasználó

Szia Szintia! Megkelt nagyon szépen. Sütöttem bel?le és valami mennyei. Nagyon finom lett. Köszönöm. Dudi

Szintia

Magadnak köszönd, te készítetted!;)) Szintia

Törölt felhasználó

Kedves Szintia! Köszönöm szépen a receptet, nagyon jól sikerült a lángos, annak ellenére, hogy még soha életemben nem készítettem egyedül. Ma gondoltam nekiállok. De jól tettem =) Bár én csak fél óráig kelesztettem, így is hatalmasra n?tt a tészta, és nagyon könny? állagú lángost kaptam=) Minden jót: Angi

Szintia

Szia Angi! Örülök, hogy sikerült! Mi is nagyon szeretjük, gyakran készítem! Egyszer próbáld ki kefír helyett tejföllel! Sokkal jobban kezelhet? a tésztája, mert nem ragacsos és nagyon finom!;)) Szintia

Törölt felhasználó

 állati finom!köszi!

Szintia

;)

Törölt felhasználó

 nem is mondtam, hogy csak natúr joghurt volt itthon, így azzal csináltam!!!

Törölt felhasználó

Kedves Szintia! Köszönöm szépen a receptet,elkészítettem-isteni finom lett!Volt egy majdnem ugyanilyen lángos receptem de az mindig kicsit olajos lett.A tied nem és nagyon-nagy sikere volt! Köszike! :-))

Szintia

Nagyon örülök Ildi, hogy nálad is bevált!;) Szintia

gigike

Sokféle lángost kipróbáltam már, de ilyen finomat még sosem ettem. Nem szívja magába az olajat,és pille könny? az állaga,ezentúl csak ezt a receptet fogom készíteni.Köszi szépen.

Törölt felhasználó

Megsütöttem ma reggel a lángost. És hát.... :) Még este is emlegették a fiúk, hogy milyen finom volt. Az egyik vendégem elvitte a receptet... nyomtathatok magamnak másikat. Hálás köszönet a receptért. :)

Törölt felhasználó

Megcsináltam,nem lett dundi a h?t?ben. Igaz feleztem. de attól függetlenül fini lett .JA és házi aludttejem volt. Tényleg jó. Sziasztok.,

Törölt felhasználó

Köszönjük a receptet, nagyon finom lett a lángos. Kezd? szakácsoknak is bátran ajánlom.

Dékány Monika

Az eredeti kefíres változat tényleg nagyon finom, már többször elkészítettem. A minap csak natur joghurtom volt itthon, így azzal dolgoztam össze a tésztát. Sajnos nem lett olyan könnyü mint a kefíres változat, így újra megfogadtam, járt utat a járatlanra nem cserélem többé. Köszönön a recit Szintia.

Törölt felhasználó

  Megsütöttem, isteni!!! :)

Törölt felhasználó

A lángos nálunk is nagy kedvenc, pláne így, hogy az olajat nem szívja fel annyira. Nagyon finom köszike!

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szépen köszönöm a receptet, isteni lett, pedig életemben el?ször csináltam lángost. Annyi lett, hogy kin?tt az IKEA-s nagy tálból :D. Tényleg nem szívja fel az olajat, kit?n? recept!!! Mindenkinek ajánlom!

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

A sütéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek